Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 200 Kamu Personeli alımı yapacağını bildirmişti. Bu yönde geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile DİB yurtdışında görevlendirmek üzere 200 Din Görevlisi Alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularda artık sona geldik. Peki Din görevlisi alımı için adaylardan hangi şartlar aranacak? Sınav detayları ve Sınav konuları nelerdir?

DİN GÖREVLİSİ ALIMI SONA ERİYOR!

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Teşkilatında görevlendirilmek üzere Yurtdışı Sözleşmeli Din Görevlisi Alımı yapılacak. Başvuruların 13 Ağustos 2021 tarihi ile başlamasının ardından artık sona eriyor. Bu bağlamda adaylar başvurularını en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapmış olmaları gerekmektedir.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için şartları bir kez daha sizlere aktaracağız.

KPSS siz Personel alımı yapılacak ancak adaylardan alımı yapılacak ülke dilini geçerliliği için ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavına katılmış ve en az 50 puan almış olması gereklidir.

Ayrıca İlgili ülke vatandaşlığına veya süresiz oturma iznine sahip olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, İstihdam edileceği ülkede çalışmasına engel bir durumu bulunmamak gibi nitelikler aranacak.

SINAV İŞLEMLERİ NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlisi alımı için sınav yapılacak. Bu kapsamda Sınav “Mesleki Ehliyet Sınavı” ve “Yurt dışı Temsil ve Yeterlik Sınavı” olmak üzere iki aşamalı yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacaktır. Mesleki Ehliyet Sınavında başarılı olan adaylar, Bakanlıklar arası Ortak Kültür Komisyonunca yapılacak “Yurt Dışı Temsil ve Yeterlik Sınavına” çağrılacaklardır.

SINAV KONULARI NEDİR?

a) Mesleki Ehliyet Sınavı Konuları

- Kur’an-ı Kerim, (Yüzünden-40 puan, Ezber-30 puan)

- Temel Dini Bilgiler, (Akaid, Fıkıh, Siyer ve Ahlak-30 puan)

b) Yurtdışı Temsil ve Yeterlik Sınavı Konuları

- Temsil Kabiliyeti, (40 puan)

- Genel Kültür, (30 puan) 3) Türkçeyi Kullanma Becerisi, (30 puan)

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI