Farklı İki şehirde bulunan kamu kurumlarına kamu personeli alımı yapılıyor. Yayımlanmış olan ilanlara göre başvurular başladı ve adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde bu ilanlar hakkında detaylı bilgi vererek sizlerin bu ilanlara başvuru yapmanızı sağlayacağız.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Haberimizde de bahsettiğimiz gibi Cumhuriyet Başsavcılığına ve Vergi Dairesi Başkanlığına personel alımları yapılacak. Söz konusu alım yapılacak iller, Giresun ve Manisa olarak belirtildi.

Bu yönde Manisa Vergi Dairesi Dairesi Başkanlığı 1 kişilik boş kadrosu ile Lisans Mezunu Çocuk Gelişimcisi(Çocuk ve Gençlik Merkezleri) alacak. Adaylardan bu ilan için genel nitelikler dışında geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bir diğer ilana göre ise Giresun Cumhuriyet Başsavılığı bünyesine 1 kişilik boş kadrosu ile Güvenlik Görevlisi (Silahsız) alımı yapacak. Adaylardan özel olarak,  Özel Güvenlik Sertifikası sahibi olmak (Silahlı ya da silahsız), Bayanlarda en az 1.60 cm, erkeklerde en az 1.70 cm boyunda olmak , 60-70 kg aralığında olmak gibi şartlar aranıyor.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Söz konusu ilanlar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Güvenlik Görevlisi için en az lise ve Çocuk Gelişimcisi için en az Lisans mezunu olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

ilgili ilanlar İŞKUR üzerinde ilan edilmiş olup başvuruları başlamıştır. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı için en geç 24 Haziran 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Manisa Vergi Dairesi Başkanlığına ise en geç 25 haziran 2019 tarihine kadar gerçekleştirlmesi gereklidir. Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. İş İlanı numaraları ile sisteme giriş yaptıksan sonra ilanlara ulaşmak mümkün. Aşağıdan İş İlanı numaralarına ulaşabilirsiniz

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı İş İlan No (00005023159)

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı İş İlan No (00005030557)