Adalet Bakanlığı Kamu Personeli alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. 2021 yılı kapsamında 13 bin üzerinde memur alımı yapılacak. Son olarak geriye kalan Mütercim Tercüman alımı ilanı yayımlandı ve farklı dillerden 23 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak Mütercim Tercüman Alımı yapılacak. Adaylardan aranacak başvuru şartları ve ilan detayları haberimizde.

2021 Yılı Mütercim Tercüman Alımı Yapılacak?

Bakanlık yayımladığı ilana göre şu açıklamalarda bulundu:

Bakanlığımız merkez teşkilâtında çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların” “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi doğrultusunda, 2020-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak suretiyle, her bir dil unvanı için boş bulunan pozisyonun 10 katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre 10 İngilizce, 8 Fransızca ve 5 Almanca dilinde mütercim-tercüman alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bakanlık adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olamamak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Eğitim Şartı: Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak.

YDS Şartı: Başvuru tarihinin son günü itibarıyla beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Fransızca veya Almanca bölümlerinin en az birinden (B) düzeyinde puana veya başvuru tarihinin son günü itibarıyla iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak.

KPSS Şartı: 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak.

Başvuru Süreci Başladı!

Mütercim Tercüman Alımı için adaylar başvurularına 19 Nisan 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 03 Mayıs 2021 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Bu kapsamda başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacaktır.

Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılacak? İstenen Belgeler Nedir?

Adayların öğrenim bilgileri ve 2020 KPSS puanları, ilgili web servisleri aracılığı ile alınacaktır. Öğrenim bilgisi alınamayan veya hatalı görünen adayların ilgili kutucuğu işaretleyip öğrenim belgelerini (PDF ya da JPEG) formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Adayların aşağıda istenilen belgeleri sisteme eksiksiz ve tek tek yüklemek suretiyle başvuru işlemini tamamlaması gerekmektedir. Yüklenen belgelerdeki yanlışlıklar ile eksik belgelerden adaylar sorumludur

Adayların başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Tamamlandı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Sisteme yüklenmesi gereken belgeler;

  • Yabancı dil bilgisi seviyesini gösteren belge,
  • Fotoğraflı ve detaylı özgeçmiş,
  • Sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyan (Ek-1 Beyan örneği)

Sisteme yüklenen belgelerin asıllarının ibraz edilmesi adaylardan istenebilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim