Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış kamu personeli alım ilanına göre Dışişleri Bakanlığı 30 kişilik kadro ile personel alacak. Başvurularda son güne gelindi. Peki kimler son gün başvuru yapabilir? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

İLANIN DETAYLARI:

Dışişleri Bakanlığı 25 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için, Mütercim kadrosuna 30 kişilik boşluk ile alım yapacak. Alımlar farklı dillerden yapılacak olup bu kapsamda adaylardan KPSS puanı ve YDS Puanı şartı aranmaktadır. 

Başvuruların Aralık ayının ilk haftası ile başlaması ile artık sona eriyor. İşin Olsa ekibi olarak ilgili haber hakkında sizlere bir kez daha detaylı bilgi vereceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Dışişleri Bakanlığı personel alım ilanı için genel olarak,  657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşımaları gereklidir. Özel olarak ise;

Eğitim Şartı: Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmak.

KPSS Şartı: 2017, 2018 veya 2019 yılları içerisinde Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) den en az 60 puan almış olmak.

YDS Şartı: 2017, 2018 veya 2019 yılları içerisinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS/e-YDS) den İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Farsça, Çince, İspanyolca, Portekizce, Rusça, Yunanca en az 70 puan almış olmak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

DIşişleri Bakanlığı Mütercim alımı ilanına başvurular 05 Aralık 2019 tarhinde başlamış olup en geç 15 Aralık 2019 ( Bugün ) itibari ile yapılmış olması gereklidir. Başvurular Pazar günü saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ