Kamu kurumları yıllık olarak atamalarını yapmak için Hazine ve Maliye Bakanlığından izin almakta ve bu izin doğrultusunda atamalarını gerçekleştirmektedir. Kuruların bir bölümü merkezi atama ile başvuruları almakta olup buna göre ÖSYM'nin 2020 yılı son merkezi ataması başvurusunda en az ortaöğretim mezunu 521 düz devlet memuru alımı yapılıyor. Adaylar halen müracaatlarını gerçekleştirebilmekte olup müracaatlarda yoğunluğun yaşandığı bilinmektedir. Peki hangi mezuniyet gruplarından kaç kişilik atama yapılacak?

Hangi Mezunlardan Kaç Kişi Alınacak?

ÖSYM KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme memur ataması ile Lise: 2 kişi, Ön Lisans: 101 kişi, Lisans: 418 olmak üzere toplam 521 düz devlet memuru alımı yapılacaktır. Her aday kendisi için en üst düzey mezuniyet için müracaatlarını gerçekleştirecektir. Alt öğrenime müracaat etmek bilindiği üzere yasaklanmıştır.

Başvuru Detayları

Düz devlet memuru 521 kişilik atama devam ediyor olup adayların 7 Ocak 2021 tarihine kadar kesin başvurularını yapması gerekmektedir. Başvuruları yapmak, puanlar hakkında bilgi sahibi olmak ve kılavuzu görüntülemek için hemen aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.