Günümüzün en çok tercih edilen mesleklerinden olan İnfaz Koruma Memurluğu, bilinen diğer ismi ile gardiyanlık özellikle geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı CTE tarafından yayınlanan ilan il birlikte birçok kişinin de dikkatini çekmiş durumda. Bu alım kapsamında yine birçok kişi İnfaz Koruma Memuru görev şartları ve maaşları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Haberin devamında çalışma şartları ve 2019 maaş bilgileri yer almaktadır.

Çalışma Şartları ve 2019 Maaş Detayı

Gardiyan, diğer ismi ile İnfaz Koruma Memuru ülkede yer alan cezaevlerinde hükümlülerin ve düzenin korunmasına yardımcı olan ve cezaevlerinde farklı görevlerde çalışabilen devlet memurlarıdır. Bu noktada hükümlülerin koğuşlara götürülmesinden, cezaevinin işlerliğini yerine getirmesi amacı ile görev alan kimselerdir.

İnfaz Koruma Memurları vardiyalı olarak çalışmakta olup günlük en fazla 11 saat çalışmaktadırlar. Gündüz vardiyasında memurlar 08:17 saatleri arasında gece vardiyasında ise 08:00 ile 20:00, 20:00 ile 08.00 arası görev almaktadırlar. Her gece nöbetinden sonra 2 gün dinlenme süreleri ve normal nöbetten sonra ise 1 gün dinlenme süreleri bulunmaktadır.

2019 yılı itibari ile maaşlar öğretim seviyesine göre değişmekte olup:

  • Lise mezunu 13. Derece bir memur yaklaşık 2.810 TL
  • Ön lisans mezunu 10. Derece bir memur ise 2.922 TL
  • Yüksekokul mezunu bir memur ise 3.039 ₺ maaş almaktadır.

Maaşlar derece ve eğitim düzeyine göre değişmekte olup aynı zamanda zamlar ve enflasyon farkı ile de desteklenmektedir. Buna göre 2018 yılında 3.011 TL maaş alan bir memur bu sene 3.388 TL maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim