Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlanacak. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalar ve duyurular ile Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel alımı yapacağını bildirmişti. İlk duyuru Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamıştı. 2022 yılı 85 Bin Personel alımı hakkında tüm doğru gelişmeleri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaştık. Son zamanlarda gündemden düşmeyen Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı ilanı yayımlanıyor.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ve İşçi alım hakkında tüm gelişmeleri aktaracağız. Söz konusu bu haberimizde sizlere Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında;

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İlanı Bu Hafta Yayımlanıyor Mu?

Kontenjan Dağılımı Belli Oldu Mu?

Perosnel ve İşçi Alımı yapılması beklenen Kontenjanları Nelerdir?

Gibi bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İçin Yeni Açıklama Geldi! İLAN HAZIR

Daha önce de yapılmış olan Sağlık Bakanlığı alımı için ilanın Ekim sonlarında yayımlanması bekleniyordu. Sağlık Bakanlığından bunun üzerine ilan bekliyoruz. Gelen yeni bir açıklamaya göre ise ilanın hazır olduğu ve ilanın Cumhurbaşkanı Erdoğan Onayından geçtiği öğrenildi. İşin Olsa ekibi olarak Sağlık çalışanlarımız adına bu hafta müjde bekliyorduk.

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yağtığı açıklama da İlanın ÖSYM ye gönderme aşamasındao lduğu öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ONAY VERDİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yağtığı açıklamada ilanın hazır olduğunu ve CUmhurbaşkanı onayından geçtiğini bildirdi. Kontenjanlar hazır olur ve bu hafta yayımlanıyor.

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Belli Oldu Mu?

Sağlık Bakanı açıklaması ile 85 bin persnel alımı ve Sağlık çalışanı alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu kapsamda Bakanlık bünyesine hem sözleşmeli personel allımı hem de İşçi alımı yapacak. tahminlerimize göre bu sayılar 30 Bin İşçi alımı ve 55 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı yönünde. Sözleşmeli personel alımlarına ek olarak ise 32 bin Tıbbi Sekreter alımı yapılacağı yönünde.

30 Bin İşçi Alımı Alımı Detayları:

Sağlık Bakanlığı İşçi alımları Kura ile belirlemek üzere İŞKUR üzerinden alacak. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanacak olan işçi alımı için 30 bin kişilik kontenjan bekleniyor. Özellikle hastanelerde görev yapılacak olup " Şoför, Elektrikçi (Genel), İnşaat Boyacısı/Boyacı, Marangoz, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Bakım Onarım Personeli,Sağlık Cihazları Bakım Personeli, Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Klinik Destek Elemanı (Hastane) " gibi kadrolarda işçi alımı yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/saglik-bakanligi-30000-isci-alimi-iskur-uzerinden-yapilacak-h42599.html

55 Bin Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

85 bin kişilik Sağlık personeli kadrosundan en az 55 bin kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı bekleniyor. Alımlar ÖSYM aracılığı Merkezi yerleştirme sistemi ile sözleşmeli olarak yapılacak. Sözleşmeli personel alımları için adaylardan KPSS Şartı istenecektir. Buna göre Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden puan şartı ile sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Sözleşmeli personel alımı kadroları ise, " Hemşire, Sekreter, Ebe, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil e Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi Sağlık Teknisyeni ( Anestezi, Çevre Sağlığı, İlk ve Acil yardım, Laboratuvar, Röntgen, Tıbbi Sekreter), Sağlık Teknikeri ( Adli tıp, Ağız Dİş Sağlığı, Ameliyat, Anestezi, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Diyaliz, Eczane, Elektronörofizyoloji, Evde Bakım, Fizik tedavi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisti, Laotatuvar, Odyometri, Ortopedi, Röntgen, Tıbbi Rekreter, Yaşlı ve Bakım Teknikeri ) " gibi kadrolarda alım yapılması bekleniyor.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-55000-sozlesmeli-personel-alimi-osym-tercih-h42598.html

32 Bin Tıbbi Sekreter Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda 32 bin polikliniğe sözleşmeli personel alımı yapılacağını belirtti. Adayların belkide en çok merak ettiği alımlardan birisi de Sekreter alımı oldu. Tıbbi sekreter alımları ise çeşitli olarak " Tıbbi Sekreter, Tıbbi Sekreter-Poliklinik, Tıbbi Sekreter-Laboratuvar, Hasta Kabul Görevlisi, Tıbbi Sekreter-Ameliyathane, Tıbbi Sekreter-Klinik " şeklindedir. KPSS şartı olacak. Sekreter alımı hakkında son açıklamaları ve bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-2022-yili-32-bin-tibbi-sekreter-alimi-sartlari-h42603.html

27 Bin Personel Kontenjanı Resmi Gazetede Yayımlandı!

Sağlık Bakanlığı personel alımı kapsamında gelişmelerden birisi de Bakanlığın 27 bin personel kontenjanı oldu. Geçtiğimiz aylarda resmi gazete kararı ile Sağlık Bakanlığı personel alımı kontenjanları duyurulmuştu. 27 bin kişilik resmi gazete kararına göre atamalar " 1 Diş Tabibi, 1 Diyetisyen, 147 Ebe, 3 Hemşire, 1 Psikolog, 38 Sağlık Memuru, 1 Sağlık Teknikeri, 7114 Tabip, 19694 Uzman Tabip " şeklindedir.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/saglik-bakanligi-85-bin-personel-alimi-geliyor-27-bin-personel-h42785.html

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İçin Tarih Verildi

Yapılan tüm açıklamalar ve detaylara bakacak olursan Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı Ekim ayı içerisinde yayımlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Ekim ayının 3. haftası ilanın yayımlanacağını bildirmişti. Özellikle Tıbbi Sekreter alımı ilanı yayımlanacak olup anlık olarak sizlerle paylaşacağız. Sağlık Bakanlığının ilgili açıklaması ise;

"85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi ve tereddüttü olmasın ve sabırla bekleyelim"

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/saglik-bakanligi-85-bin-personel-alimi-ekim-ayi-32-bin-sekreter-h42805.html

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı İlanı Bu Hafta Gelmesi Bekleniyor!

Yukarıda da göreceğinniz gibi ilgili açıklama Ekim ayının başlarında yapılmıştı. Bunun üzerinde Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı bu hafta yayımlanması bekleniyor. Ekim ayının 3. Haftasına gireceğiz. Bunun üzerine İlgililerden bir açıklama veya artk ilanın yayımlanmasını bekliyoruz. Söz konusu İlanı bekleyen yüzbinlerce adayı svindirecek haber bu hafta gelmesi gereklidir.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLANLARINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA