Kamuya memur alımı için kılavuz yayımlandı. Az Önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından gelmiş olan duyuruya göre Kamuya Lise, Ön Lisans ve Lisans  mezunu memur alımı yapılacak. Tercih kılavuzu yayımlanmış olup tercihler başlamıştır. Bu kapsamda İŞşin Olsa ekibi olarak sizlere Kılavuz hakkında detayları paylaşacağız.

Mezuniyete Göre 1818 Memur Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

LİSE MEZUNU: 90 Personel

ÖN LİSANS MEZUNU: 728 Memur Personel

LİSANS MEZUNU: 1000 Memur,

Olmak üzere kamuya KPSS 2023/1 kapsamında 1818 Memur Alımı ve personel alımı gerçekleştirilecektir. Ağırlıklı olarak Lisans seviyesinde memur alımı gerçekleştirilecek. İlgili kadro dağılımları ve detaylara aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

KPSS 2023/1 Tercih Kılavuzu İle Lise Mezunu 90 Personel Alımı Kadroları

Ön Lisans Mezunu KPSS 2023/1 İle 728 Memur Alımı Kadro ve Kurum Listesi

KPSS 2023/1 İle Lisans Mezunu 1000 Memur Alımı Tercihleri Nitelik Kodları

Tercih KIlavuzuna Başvuru Şartları Nedir?

Kamuya en az lise mezunu memur personel alımı için adaylardan genel oalrak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyet vatandaşıolmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engeli olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrca Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve 18 yaşını tamamlamış olmak gereklidir.

Adaylardan herhangi bir yaş şartı aranmayacak olup KPSS Puanı ile başvuru alınacaktır.

KPSS Puan Şartı nedir?

Adaylardan 2022 yılı KPSS Puan şartı aranacak. Bu yönde Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3p uan türünden puan almış olmak gerekli olup herhangi bir Taban puan şartı aranmayacaktır.

KPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

KPSS 2023/1 Tercih kılavuzu le Kamuya 1818 Memur alımı için tercih süreci 6 Temmuz 2023 tarihi ile başlamıştır. Adaylar tercihlerini en geç 13 Temmuz 2023 tarihine kadar ÖSYM İnternet adresinden gerçekleştirileceklerdir.

TERCİH KILAVUZU BURADA

TERCİH ÜCRETİ VE ANLAŞMALI BANKALAR BURADA

Gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamarını indirebilir ve İnstagramda diğer adaylarla bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA