2022 Yılı içerisinde kamuya Dev personel alımı yapılacak. Son zamanlarda gelen açıklamalara göre Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 145 bin personel alımı yapacaklar. İlanlar yayımlanmaya başladı. Peki hangi kadroda ne kadar personel ve işçi alımı yapılacak? Adaylardan aranan nitelikler nelerdir? Bakanlıkların yaptığı açıklamalar nelerdir? Tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

145 Bin İşçi Alımı ve Personel Alımı Yapılacak!

Son zamanlarda gelmiş olan duyurulara göre İki Bakanlık bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 145 Bin Personel alımı yapacaklarını bildirdiler. Son Zamanlarda gündem de de olan açıklamalar ile farklı alanlarda alım yapılacak.

  • Sağlık Bakanlığı 85 Bin İşçi ve Personel Alacak,
  • Milli Eğitim Bakanlığı 60 Bin İşçi Alacak,

Sağlık Bakanlığı 85.000 Personel Alımı Detayları Nedir?

Fahrettin Koca yaptığı açıklamalar ile Sağlık sektöründe yeni 85 bin kadro açtıklarını ve 85 bin işçi alımı ve personel alımı yapacaklarını bildirdi. Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Açıklamasında ilanların Bu yıl yayımlanacağını bildirdi.  Alımlar Sözleşmeli olarak 4/B kapsamında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından yerleştirme kılavuzu ile yapılacak.

Sağlık Bakanlığı işçi alımı ise İŞKUR aracılığı ile gerçekleştirilecektir. İlanlar ve açıklamalar hakkında detaylı bilgi almak için haberin sonundaki İLGİLİ İÇERİKLER kısmında haberi inceleyebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı 60.000 Personel Alımı Detayları Nedir?

MEB az önce de yaptığı açıklama ile 60 bin personel alımı yapacağını onayladı. MEB Okullarda görevlendirilmek üzere personel alımı gerçekleştirecek olup alımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. 

Öte yandan TYP personel alımı ilanları yayımlanmaya bile başladı. İlk etapta 11 bin personel alımı yapılıyor ve MEB personel Alımı her gün TYP ilanlarının yayımlanması beklenmektedir.

MEB Personel alımları ise 5 Eylül 2022 tarihine kadar tamamlanacağını Bakan Özer duyurdu. 

İlanlar hakkında açıklama ve başvuru şartlarına aşağıda yer alan  detaylı bilgi almak için haberin sonundaki İLGİLİ İÇERİKLER kısmında haberi inceleyebilirsiniz.

TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA