İçişleri Bakanlığına bağlı olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Memur Personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu ilanlara göre Memur statüsünde ve Sözleşmeli olarak Kamu personeli statüsünde gerçekleştirilecek. İlgili ilanlara başvuru için Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

AFAD Memur Personel Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

AFAD yayımladığı 3 farklı ilan ile bünyesine toplamda 106 memur personel alacak. Alım yapılacak kontenjanlar ise;

25 temizlik Görevlisi,

4 Şoför, 

19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 

22 Büro Personeli ( 18 Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve 4 Diğer Lisans programları )

29 İl Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı,

 7 Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi ( Naklen )

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

AFAD Memur Personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlt memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuryeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS'li KPSS siz Memur Personel Alımı Yapılacak!

Söz konusu yayımlanmış olan ilanlara başvuru için 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli seçme sınavından Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunundan en az 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

Ayrıca Naklen memur alımı için ise KPSS siz Memur Alımı yapılacak.

Temizlik, Güvenlik Büro Personeli ve Şoför Alımı İlan Detayları:

AFAD yayımladığı ilan ile toplamda 70 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda alımlar en az lise mezunu adaylar içerisinden olmak üzere Sözleşmeli Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecektir. Başvurular en geç 28 Şubat 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. İlgili ilan hakkında detaylara aşağıdaki bağlantıdan bulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/afad-70-temizlik-guvenlik-buro-personeli-ve-sofor-alimi-devam-ediyor-h43839.html

İl Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı Alımı İlan Detayları:

AFAD bünyesine 29 İl Afet ve Acil Durum Uzman Yardımcısı alacak. Alımlar 16 farklı şehirde olmak üzere 

"İstanbul 4 Ankara 2,Aydın 2, Balıkesir 2, Bursa 2, Denizli 2, İzmir 2, Kocaeli 2, Manisa 2, Sakarya 2, Tekirdağ 2, Antalya 1, Çanakkale 1, Konya 1, Samsun 1" 

şehirlerinde yapılacak. Başvuru için adayların KPSS den P32 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır. Başvurular başlamış olup en geç 6 Mart 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir.

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/afad-29-memur-alimi-basladi-16-sehir-listesi-ve-sartlar-h43846.html

AFAD KPSS Siz Memur Alımı İlanı Detayları:

5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun’un Geçici 8 inci maddesi uyarınca yapılacak sözlü sınav için  7 Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi alımı yapılacaktır. Toplamda 7 kişilik alım için naklen alım yapılacaktır.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/afad-kpss-siz-memur-alimi-ilani-2023-yayimlandi-naklen-h43726.html