İŞKUR aracılığı ile ve kurumların kendi bünyeleri üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 483 işçi, Personel ve Memur alımı yapılacak. Söz konusu ilanlara göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu memur alımları yapılacak. Ayrıca KPSS şartı ile ve KPSS şartı olmaksızın alım yapılacak. Söz konusu ilanlara başvurular bugün itibari ile başladı. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere başvuru şartları, Kurum bilgisi ve detaylar hakkında bilgi vereceğiz.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Söz konusu olan kamu kurumları bünyelerine memur, personel ve işçi alımı için adaylardan genel olarka 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

  • KPSS puanı ile yapılacak alımlarda adayların 2018 yılında yapılan KPSS'den lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
  • Yaş için itfaiye eri alımı için 30 yaşından büyük olmamak ve diğer alımlar için 35 yaşından büyük olmamak,
  • Alım yapılacak alanda tecrübe sahibi ve bilgi sahibi olmak,
  • Kadrosuna göre en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak,

BAŞVURUSU BAŞLAYAN KURUMLAR VE DETAYLARI:

Orman Genel Müdürlüğü: OGM bünyesine 4 farklı alanda 274 kişilik boşluk ile personel alacak. Alımlar, Greyder Operatörü, Dozer Operatörü, Ekskavatör Operatörü, İş Makinesi Operatörü kadrolarında yapılacak. Başvuru süreci 05-09 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı Bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü: İŞKUR aracılığı ile yapılacak personel alımı için Engelli Aşçı alımı yapılacak. Bu yönde başvurular en geç 09 Ekim 2020 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bakanlık bünyesine 8 farklı kadro ile Bilgisayar İşletmeni, Yardımcı Hizmetli, Şoför, Güvenlik Görevlisi, Elektrik, İnşaat, Sıhhi Tesisat, İklimlendirme teknikeri alımı yapılacak. Başvurular başlamış olup en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Antalya Büyükşehir Belediyesi: 100 Kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alımı yapılacak. Başvuru süreci başlamış olan ilan için Ön Lisans mezunu olmak şartı aranacak. Ayrıca KPSS'den en az 55 puan almış olmak şartı aranacak olup başvuru süreci 09 Ekim 2020 tarihinde sona erecektir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK: Farklı platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre TÜBİTAK en az lise mezunu ve KPSS şartı olmaksızın 55 memur alımı yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.