OGM ( Orman Genel Müdürlüğü ) 274 işçi alımı için başvuru ekranı açıldı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan işçi alımı ilanına göre farklı 4 kadro ile İşçi Alımı yapılacak. Adayların uzun süredir beklediği ilan Resmi Gazete'de 01 Ekim 2020 tarihinde ilan edilmiş olup başvuru süreci İŞKUR üzerinden 05 Ekim 2020 tarihi ile başlamıştır. Başvuru şartları için detaylar belli oldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? Kadro dağılımı nedir? Şartlar nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

İŞKUR üzerinde 05 Ekim 2020 tarihinde Kamu İŞKUR İlanları kısmında duyurulmuş olup başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 4 gün içerisinde yani 09 Ekim 2020 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Nasıl başvuru yapılacağı hakkında bilgi haberimizin devamında yer almaktadır.

4 FAKRLI KADRO İLE 60 İLDE 274 İŞÇİ ALINACAK!

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 274 İşçi Alımı yapacak. Alımlar aşağıdaki kadrolarda ve şehirlerde yapılacak.

  • Greyder Operatörü 171 adet,
  • Dozer Operatörü 56 adet,
  • Ekskavatör Operatörü 41 adet ,
  • İş Makinesi Operatörü 6 adet,

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

İŞKUR aracılığı ile yapılacak 274 İşçi Alımı için adaylardan aşağıdaki şartlar aranacak.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- En az İlköğretim mezunu olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- İŞKUR kaydı olmak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmama,

- Alım kadrosuna göre Sürücü Belgesi ve kullanıl belgesine sahip olmak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

ÖZEL ŞARTLAR:

İş Makineleri Operatörü: İlan tarihi itibariyle en az 1 yıllık Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Beko-Loder, Loder veya Silindir Operatörlüğü sertifikalarından herhangi birine sahip olmak.

Buldozer (Dozer) Operatörü: İlan tarihi itibariyle en az 1 yıllık Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Dozer Operatörlüğü sertifikasına sahip olmak.

Greyder Operatörü: İlan tarihi itibariyle en az 1 yıllık Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Greyder Operatörlüğü sertifikasına sahip olmak.

Ekskavatör(Kazıma Ve Yükleme) Operatörü: İlan tarihi itibariyle en az 1 yıllık Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Ekskavatör Operatörlüğü sertifikasına sahip olmak,

  • Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik Raporu alabilecek durumda olmak,
  • Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak,
  • İlan tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak,
  • En az ilköğretim mezunu en fazla lisans mezunu olmak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

OGM 274 işçi alımı için başvurular Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Adalar başvurularını sadece " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuru için öncelikle İŞKUR bilgileriniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra " İŞYERİ ÜNVANI " kısmında "ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" yazdıktan sonra "ARA" butonuna tıklayarak illanlara ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz

İLANIN TAM METNİ