Tokat merkez ve ilçelerinde Toplum Yararına Programlarına başvurular başladı. MEB okullara güvenlikçi ile diğer kadrolarda istihdamlar sağlayacak.

29 Eylül tarihinde tamamlanan personel alımlarına yenileri eklendi. Buna göre Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile 30 Eylül tarihi itibari ile TYP alım ilanları için başvurular resmen başladı. Özellikle Tokat ilinde toplamda 798 personel alımı ilanı bulunuyor.

BAŞVURULAR İNTERNET ORTAMINDA OLACAK;

TYP alımlarında görevlendirilecek olan adaylar başvurularını internet ortamından tamamlayabilecekler. Kura yöntemi ile belirlenecek olan adayların son başvuru tarihi ise 4 Ekim. 14 Kasım tarihinde iş başı gerçekleştirilecek. Personellerin görevlendirilmeleri 30 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek. Diğer bir husus ise alımlarda uygulama alanlarında bakım onarım ve temizlik ile güvenlik kadrolarında gerçekleştirilecek. 

248 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINACAK;

Bakım onarım ve temizlik kadroları ile güvenlik personelleri için kaç kişi alınacağı belli oldu. Tokat merkezde 156 güvenlikçi istihdam edilecek iken ilçeler ile birlikte MEB güvenlik uygulama alnında 248 kişi alınacak. Bakım onarım, temizlik görevlisi kadrosunda ise ilçelerde okullarda 550 kişi görev yapacak. 

12 ilçedeki alımlar şu şekilde olacak:  Reşadiye, Almus, Pazar, Niksar, Erbaa, Tokat Merkez, Artova, Sulusaray, Başçiftlik, Yeşilyurt, Zile, Turhal..

SON BAŞVURU TARİHİ; İlanlara başvurular 4 Ekim tarihinde tamamlanacak.