Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki peersonel ihtiyacını karşılamak için 7 farklı kadro ile memur personel alımı yapacağını ifade etti. Peki kimler bu ilana başvuru yapabilir? Ne zaman nasıl başvuru yapılacak? Gibi bilgileri İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı 7 farklı personek kadrosu ile Taşra teşkilatındaki eksikliği gidermek için 28 kişilik boş kadro ile Ankara'da, 8 Danışma Memuru, 6 Temizlik Personeli, 2 Kat Görevlisi, 2 Kaynakçı olmak üzere 18 Engelli memur alımı yapılıyorken, 10 kişilik kadro ile de Eski Hükümlü veya TMY kapsamında 2 Sıhhi Tesisatçı, 2 Elektrikçi ve 6 Beden İşçisi alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartlrı taşıyor olmaları gerekmektedir. Sonrasında ise Engelli ve Eski Hükümlü/TMY kapsamında olan adaylar bu pozisyonlara başvuru yapabilecekler.

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adayların başvuru yapabilmeleri için genel olarak, Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suçhükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranıyor.

Özel olarak ise adaylardan, Sıhhi Tesisatçı, Elektrikçi ve Kaynakçı kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunu olmak, Danışma Memuru ve Kat Hizmetlisi kadroları için en az ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunu olmak, . Beden İşçisi ve Temizlik Görevlisi kadroları için İlkokul veya Orta Okul mezunu olmak, Adayların vardiyalı ve dönüşümlü çalışmaya engel durumlarının bulunmaması gerekmektedir.

BAŞVURULAR HAFTAYA BAŞLIYOR!

MEB memur alımı ve personel alımı kadroları için başvuru süreci haftaya başlayacak. Söz konusu ilan 21 Ağustos 2019 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olup başvuru süreci haftaya pazartesi başlayacak. Bu kapsamda başvurular 26 Ağustos 2019 tarihi ile 30 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru süreci İŞKUR üzerinde ilerleyecek.

İlan İŞKUR üzerinde yayımlandığında anında bildirim almak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek anında ilandan haberdar olabilirsiniz. İlan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim