İŞKUR 26 Ağustos 2019 tarihli ilanlar yayımlandı. Yayımlanmış olan ilanlara göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından kamuya memur alımı ve personel alımı yapılacak. Söz konusu ilanlaraın yayımlanması ile birlikte başvuru süreci başlamış oldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular nasıl yapılacak? Hangi kurumlar hangi pozisyonda alım yapacak? İşte İşin Olsa ekibi olarak tüm bu soruların cevabını haberimizde sizlerele paylaşıyoruz.

HANGİ KURUMLAR MEMUR ALIMI YAPACAK?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre, en çok alım yapacak kurumlar, TÜBİTAK, TÜLOMSAŞ, Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı oldu. İşte o kurumlara lım yapılacak pozisyonlar.

TÜBİTAK: 4 Özel Güvenlik ve Koruma Meslek Elemanı, 2 Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler), 1 Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni, 1 Diğer Teknisyen Ve Teknikerler, 4 Elektronik Teknisyeni ve 1 Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni  olmak üzere TÜBİTAK 13 kamu personeli alımı yapacak.

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ: 1 Bahçıvan(Fidan Yetiştiricisi),  15 Güvenlik Görevlisi (Silahsız), 1 Bahçıvan(Çiçek Yetiştirme İşçisi), 1 Soğutmacı Ve Havalandırmacı (İklimlendirme)(Soğutma Isıtma Sistemleri Bakım-Onarımcısı), 6 Temizlik Görevlisi, 1 Telefon Santral Operatörü, 1 Kurumsal İletişim Uzmanı, 1 Aşçı, 2 Mutfak Görevlisi, 1 Elektrikçi (Genel), 1 Satış Danışmanı / Uzmanı , 1 Haberci ve 1 Havacılık Simülatör Uzmanı olmak üzere toplamda 33 kamu personeli alımı yapılacak.

İSKELE ÖĞRETMENEVİ MÜDÜRLÜĞÜ VAN ( MEB ) : 1 Gıda Mühendisi, 1 Aşçı

MENTEŞE ÖĞRETMEN EVİ AKŞAM VE SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ ( MEB ): 1 Garson (Servis Elemanı) 

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (KAMU GRUBU): 8 Danışma Memuru, 6 Temizlik Görevlisi, 2 Temizlik Görevlisi(Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi), 2 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 2 Sıhhi Tesisatçı, 6 Beden İşçisi (Genel), 2 Elektrikçi (Genel) olmak üzere toplamda 28 kamu personeli alımı yapılıyor.

54'ÜNCÜ BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Aşçı

TÜLOMSAŞ A.Ş.: 2 Proses İşçisi

KŞMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sözk onusu kurumların memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan, Engelli, Normal, Eski Hükümlü ve Terörle Mücadelede yaralanan statüsünde olan adaylar ilgili ilanlara başvuru yapabilirler.

Adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamaki Görecini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Engelli veya Eski Hükümlü olduğumu veya TMY kapsamında olduğunu gösterir belgeye sahip olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularına ilanların yayım tarihi olan 26 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 5 gün içerisinde yani 31 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.