Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel istihdamlarından bir tanesi de kamu kurumlarına geçici sürede ihtiyaç bulunan işçi alım ilanlarına yönelik toplum yararına programı personel alımı olmaktadır. Ekim typ alımı ilanları açıklandı. Hangi kurumlarına alımlar gerçekleştirecek? Ekim ayının ilk ilanları şu şekildedir.

KAMU KURUMLARININ LİSTESİ;

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Giresun belediye başkanlığı Giresun Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Uşak Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Fethiye Belediye Başkanlığı, Kale Belediye Başkanlığı, Battalgazi Belediye Başkanlığı, Kale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yeşilyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Malatya ili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Malatya Merkez Doğanşehir Belediye Başkanlığı, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Doğanyol Sosyal ve Yardımlaşma Dayanışma Vakfı olarak açıklandı.

UYGULAMA ALANLARI NELER?

Ekim ayı toplum yararına programı personel alımı ilanları; Malatya, Elazığ, Giresun, Uşak üzerinde devam edilecek. Gerçekleştirilecek uygulama alanlarında çevre temizliği kamusal altyapının yenilenmesi olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kamu kurumlarını KPSS personel alımı şekillerinden bir tanesi olan typ ilanlarında herhangi bir özel başvuru şartı aranmayacak. Adaylardan istenilen genel şartlarda 18 yaşını doldurmuş olmak kamu haklarından mahrum olmamak İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak emekli yaşlılık malullük aylığı almıyor olmak, örgün bir eğitime devam etmiyor olmak şartları aranacaktır. Başvurular için https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx link üzerinden ilan arama sayfası ulaşabilir sayfanın en üst sol tarafında bulunan ara butonuna basabilir ve tüm ilanları anında erişebilirsiniz.

MEB 20 BİN TYP ALIMI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı güvenlik görevlisi temizlik Bakım ve Onarım işçisi kadrolarında 20.000 işçi alımı başvuruları tamamlandı ve adaylara yapılacak olan kura sonuçları da illerde Milli Eğitim İl müdürlükleri tarafından yapılarak resmi internet siteleri üzerinden duyulmaya devam etmekte. Adaylar başvuru ilişkin süreçlerini İŞKUR'a Giriş yaparak başvurularım ekranından detaylara erişebilirler.