MEB Personel Alımı TYP Sonuçları Açıklandı Mı?

TYP için başvuru yapan vatandaşlar sonuçları çok merak ediyor. İŞKUR'un resmi sitesi üzerinden yayınlanacak sonuçların ne zaman açıklanacağı belli mi? sorusunu her gün binlerce başvuru yapan kişi sorguluyor. İlana son başvuru tarihi 21 Eylül iken bazı ilanlar 22  Eylül de sona erdi. TYP için vatandaşlar İŞKUR üzerinden başvurusunu gerçekleştirdi. Başvuru ile seçilen MEB personelleri Ekim ayında iş başı yapacak. Ayrıca başvuruyu kazanan adaylar noter aracılığıyla kura çekimine katılmak zorundadır. Bazı iş ilanlarında ise liste yöntemi uygulanacaktır. Başvuru hakkında ayrıntılı bilgi için  https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine giriş yaparak öğrenebilirsiniz.

TYP ALIMI HANGİ ALANLARDA YAPILACAK?

TYP Hangi Alanlarda Personel Alımı Yapıyor?  Başvuru yapan adaylar park düzenlemeleri, çevre temizliği, erozyon engelleme çalışması, vadi ve dere ıslahı, ağaçlandırma, MEB'e bağlı okullarda çevre düzenlemesi, MEB' e bağlı okullarda temizlik ve bakım-onarım yapılması, kamusal alt yapının yenilenmesi, restorasyon, tarihi ve kültürel yapının korunması alanlarında çalışacak personel alımı noter huzurunda yapılacaktır. Peki, TYP için başvuru şartları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • İŞKUR'a işsiz olarak kayıtlı olmak,
  • SGK üzerinden emekli veya malul aylığı almamak,
  • Açık öğretim lise ve üniversite okuyan kişiler puan sistemine göre alınacak,
  • Daha önce çalıştığı yerden kendi kusuru nedeni ile işten çıkarılmış olmamak,

Konu ile ilgili diğer bir hususta başvuru yapacak adaylarda eğitim şartı yoktur. Ancak örgün eğitim okuyan kişiler başvuru yapamaz.

Editör: TE Bilisim