Türkiye İş Kurumu aracılığı ile kamu ilanları yayımlandı. 16 Kasım 2020 tarihli İŞKUR ilanlarına göre kamuya DSİ ve TSK tarafından personel alımları yapılacak. İgili ilanlara başvuru süreci başlamış olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere haberimizde detayları aktarıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Alım Yapacak Kurumlar: Devlet Su İşleri Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü Ve 44 üncü Bakım Fabrika Müdürlüğü

Çalışma Şekli: Daimi / Tam Zamanlı veya Deneme Süreli

İşveren Statüsü: Kamu

Bu kapsamda Devlet Su İşleri Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü bünyesine Engelli 1 Elektrik Teknisyeni alımı yapacak. 44 üncü Bakım Fabrika Müdürlüğü ise TMY kapsamında 1 Aşçı alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 – 45 yaş aralığında olmak,
  • Askerlikle ilişiği olmamak, (fiilen yapmış muaf tecilli )
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, cinsel taciz, cinsel istismar, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  • Yaptırılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.
  • Mesleğini yapmasına engel oluşturacak sağlık sorunu bulunmamak.

DSİ Personel alımları için ise,

Lise ve dengi okulların Elektrik Bölümü Mezunu olmak, "E " sınıfı sürücü belgesine veya bu belgeye eşdeğer belgeye sahip olmak, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Elektrik-Elektronik Teknolojisi Ustalık Belgesine sahip olmak,

Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık raporu alabilecek durumda olmak.

Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporu alabilecek durumda olmak.

BAŞVURULAR:

DSİ ve TSK personel alımı için başvuru süreci İŞKUR aracılığı ile başlamıştır. Adaylar başvurularını 16 - 20 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden yapılacaktır. Aşağıdaki iş ilanı numaraları ile başvurularını yapabilirsiniz.

DSİ Personel Alımı İş İlanı No: 00005771933

TSK Personel Alımı İş İlanı No: 00005772703