İŞKUR günün personel alımı ilanlarını yayımladı. 8 Haziran 2020 tarihi ile gelmiş ilanlara göre Dokuz Eylül Üniversitesi 3 farklı kadro için alım yapacak. Alımar İnternet üzerinden yapılacak. Başvuru süreci bugün başlamış olup adaylara 5  günlük süre verildi. Peki kimler başvuru yapabilir? Mezuniyete göre kadro dağılımı nedir? İŞKUR başvuruları nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşacağız.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi en az ilköğretim mezunu 318 personel alımı yapacak demiştik. İşte aşağıda pozisyon ve aranan eğitim seviyesi.

Temizlik Görevlisi Alımı: En az İlköğretim en fazla Lise mezunu 249 personel alınacak.

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Alımı: Lise mezunu 29 Perosnel alınacak.

Güvenlik Personeli Alımı:  En az lise ve en fazla ön lisans mezunu 40 güvenlik alınacak.

HASTANE KAMU İŞÇİSİ BAŞVURU ŞARTLARI:

  1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’ de Meslek ve Sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İş yerlerinde çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun Hükümleri Saklı Kalmak kaydıyla TÜRK vatandaşı olmak,
  2. 18 yaşını doldurmuş olmak.
  3. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Milli Savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  4. Anayasal Düzen ve bu düzenin işleyişine, Özel hayat ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu ve uyuşturucu madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma ve kovuşturma bulunmamak.
  5. Askerlik ile ilişiği olmamak, ( yapmış olmak tecilli veya muaf olmak )
  6.  Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  7. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malüllük aylığı almamış olmak.
  8. Alınacak işçilerin deneme süresi 60 gün ( 2 ay ) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süreleri beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.
  9. Başvuran adaylar işyerindeki çalışma koşullarını peşinen kabul etmiş sayılır.
  10.  Göreve başlayacak personelin görevini devamlı yapmasına engel bedenen, aklen ve ruhen sağlık sorununun olmadığını belgelemeleri gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır, (atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı:

  • Ortaöğretim kurumlarının hasta ve yaşlı hizmetleri alanının engelli bakımı, hasta bakımı ve yaşlı bakımı dallarından ya da sağlık hizmetleri alanının ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği dallarından birinden mezun olmuş olmak.
  • 18-35 yaş arasında olmak
  • Vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak

Temizlik Görevlisi:

  • En az ilköğretim, en çok Ortaöğretim(lise veya dengi) mezunu olmak
  • 18-35 yaş arasında olmak
  • İç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak

Güvenlik Görevlisi:

  1. En az Ortaöğretim(lise veya dengi), en çok ön lisans mezunu olmak
  2. 18-35 yaş arasında olmak
  3. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 14. Maddesinde belirtilen Özel Güvenlik Temel Eğitimini Başarı ile tamamlamış olmak, Özel Güvenlik Kimlik (silahlı ya da silahsız) Kartına sahip olmak (Kimlik geçerlilik süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması gerekmektedir.)
  4. Kadın adaylarda en az 1.60 cm boyunda olmak, Erkek adaylarda en az 1.70 cm boyunda olmak ( Aile Hekimi ile belgelendirilmelidir.)
  5. İç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak
  6. Özel güvenlik görevlisi olarak en az 2 yıl çalışmış olmak.(SGK Hizmet dökümü ile belgelendirilecektir.)

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Dokuz Eylül üniversitesi personel alımı için başvurular 8 Haziran 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Haziran 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İŞKUR BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İŞKUR hastane personeli alımı başvuruları Online olarak İŞKUR adresi üzerinden yapılır. Bunun için ilan numarasına ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca aşağıdaki bağlantı sayesinde görselli anlatıma ulaşabilirsiniz. İşte kadroya göre ilan numaraları;

Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı İlan No: 00005519859

Temizlik Görevlisi İlan No:00005519815

Güvenlik Perosneli İlan No: 00005519823