Türkiye İş Kurumu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak görev yapan kurumlardan bir tanesidir. İŞKUR aracılığı ile kamu ve özel iş ilanları açıklanıyor. Adaylar bu ilanlara başvurularını nasıl yapabilirler?

1- Alo 170 hattını arayabilirler.

2-esube.iskur,gov.tr adresinden online olarak başvuru yapabilirler.

3-81 il müdürlüklerine başvuru yaparak başvuru yapılabilir.

4-Türkiye genelindeki 77 hizmet birimine müracaat edilebilir.

5-İş ve meslek danışmanlarına müracaat edilebilir

6-Belediye, Sanayi Ticaret Odalarından İŞKUR hizmet birimlerine müracaat edebilir.

7-E-devlet üzerinden işkur'a erişebilirler.

Alo 170 nedir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal güvenlik kurumları tarafından sunulan İŞKUR hizmetleri ile ilgili sorular Alo 170 aracılığı ile çözüme kavuşuyor. Adaylar alo 170 hattını ararken kimlik belgelerinin yanında bulundurmalarını istiyor. Görüşmelerde adaylara takip numarası veriliyor.

İŞKUR e-şube portalına nasıl üye olunur? Adayların e-sube portalından iş ilanlarına başvuru yapabilmeleri için öncelikle portala üye olmak gerekmektedir. Üyelik sözleşmesini okumak ve ardından bulunan maddeleri kabul ettiğini onaylamak, ardından istenilen T.C. kimlik numarası, adi soyad, baba adı doğum yeri bilgilerinin girilmesi, ikinci adımda gerekli olan bilgilerin girilmesi ile üyelik tamamlanabilecek.

İş arayan vatandaşlar için İŞKUR iş ve meslek danışmanları ataması yapıyor. Adayların meslek seçmelerinde meslekle ilgili işlerde bilgilendirme sağlamak ve eleman temini personel temini gibi konulardaki destek sağlamak amacı ile atanıyor. İŞKUR'a kayıtlı olmak ve kişilerin uygun özelliklerine ve mesleklerine göre niteliklerde en uygun bir işe yerleşmelerini sağlayan iş ve meslek danışmanları işkur eşube portalından da erişebilir.

işkur portalından nasıl iş ilanı aranır? Farklı eğitim düzeylerinde farklı nitelikteki sektörler için ilanlar işkur üzerinde açıklanır. Adaylar kendilerine uygun eğitim düzeyinde kendine uygun bir sektörde ve kadrodaki iş ilanına erişim sağlaması ve bu alandaki müracaatlarını yapması gerekir. E-sube portalına üye adımlarını yukarıda saydık. Şimdide iş ilanlarını yerleşim yerlerine ve niteliklerine göre nasıl erişebiliriz detaylıca aktaracağız.

7 ADIMDA İŞKUR'DA İŞ İLANI ARAMAK

1. adım. https://esube.iskur.gov.tr/ adresine giriniz.

2. adım. İş arayan iseniz, ve danışmanım kim diye öğrenmek istiyorsanız. iş arayan girişine tıklayınız. T.C. kimlik numarası ile şifre bilgisini giriniz ya da e-devlet girişi diyerek e-devlet portalı üzerinden girişinizi yapınız.

3. adım. çıkan ekranda işilanları butonuna tıklayıp, çalışma yerini, ülke, il ilçe gibi yerleşim bilgilerini seçiniz.

4. adım. Daha önce elinizde ilan no bulunan adaylar için çıkan ekranda ilan no girişi yaparak arama yapmak yeterli olacaktır.

5. adım e-şube portalında iş arama ii kayıtlı arama oluşturabilirsiniz. Bunun için aramayı kaydet demek yeterlidir.

6. adım. İlan no ile arama yapmak yerine kendilerine uygun iş ilanı aramak isteyenler için 3. adımı tamamlayıp 4 adımı geçerek meslek, öğrenim durumu, iş veren türü bilgilerini giriniz ve ara butonuna tıklayın.

7. adım kamu ilanlarına nasıl erişebilirim diye soran adaylar için 1. adımın ardından iş veren türünü kamu seçmeleri ve arama yapmaları tüm kamu kurumlarına ait açıklanan iş ilanlarını verecektir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim