TEİAŞ Kamu İşçi Alımı ve Personel alımı ilanı yayımlandı. 5 Haziran 2023 tarihi ile gelmiş olan duyuruya göre TEİAŞ bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde ve kadrolarda olmak üzere 146 personel alımı gerçekleştirilecek. İlan için kontenjan dağılımı ve şartları belli oldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? Hangi şehirde kaç personel alacak? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

TEİAŞ Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

TEİAŞ Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre toplamda 146 personel alacak. Buna göre;

  • 66 Tekniker ( 51 Elektrik, 14 Harita ve 1'Makine )
  • 80 Teknisyen ( 7 Elektronik, 13 İnşaat, 5 Kimya ve 55 Elektrik )

Şehre Göre Dağılım Nedir?

66 Tekniker Alımı Yapılacak Şehirler:

80 Teknisyen Alımı Yapılacak Şehirler:

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

TEİAŞ Personel alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi genel şartlar aranacak.

Tekniker Alımı Şartları Nedir?

Tekniker Alımlarında adayların İlgili bölümlerden Ön Lisans eğitimi veren Okullarında ilgili Programlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. Ayrıca 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak gereklidir.

KPSS Puanı İle Değerlendirme Yapılacak!

TEİAŞ Tekniker alımı için adaylardan KPSS Şartı aranacak. Buna göre, 2022 yılı KPSS P93 puan türünden altmış (60) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, talep şartlarına uygun adaylar arasından, en yüksek KPSS puanından başlanmak üzere açık iş sayısının dört (4) katı aday sözlü sınava çağırılacaktır.

Teknisyen Alımı Şartları nedir?

Teknisyen alımlarıda En az Ortaöğretim Kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. Bu kapsamda 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak şartıda aranacak.

KPSS siz Kura İle Değerlendirlecek!

Teknisyen alımları için KPSS şartı aranmayacak. Bu kapsamda Talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı ile - Öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek ve bu adaylar sözlü sınava davet edilecektir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR üzerinden başvuru alınacak. TEİAŞ yayımladığı personel alımı ilanına göre 146 Personel alımları Önümüzdeki günlerde başlayacak.

Başvuru Tarihleri: 12 - 16 Haziran 2023

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İŞKUR internet sitesinden yayımlandığı tarihten itibaren (12-16/06/2023 tarihleri arası) 5 gün içinde Türkiye İş Kurumu İl/Şube Müdürlüklerinden, İŞKUR internet sitesinden (https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden “İş Arayan" linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak) veya e-Devlet üzerinden ya da Alo 170 hattı üzerinden başvurularını yapabilecektir.

TEKNİSYEN ALIMI İLANIN TAM METNİ

TEKNİKER ALIMI İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim