TCDD Personel Alımı ilanı yayımlandı. TCDD Taşımacılık resmi İnternet adresi üzerinde yayımladığı duyuruya göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS 2022/2 Tercihleri hakkında personel alımı duyurusu yayımlandı. Söz konusu Duyuru TCDD Taşomacılık Genel Müdürlüğünden geldi. Bu kapsamda yayımlanmış olan duyuruya göre toplamda 196 Kamu Personeli Alımı yapılacak. Peki Kontenjan dağılımı nedir? Kim Nasıl Başvuru yapabilecek?

TCDD Personel Alımı Kontenjanları:

TCDD Genel Müdürlüğü 2022/2 KPSS Merkezi Yerleştirmesi ile 399 sayılı KHK eki (II) sayılı cetvele tabi 196 sözleşmeli personel alınacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Söz Konusu TCDD Kamu personeli alımı için adaylardan genel olarak;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- 18 Yaşını tamamlamış ve 65 Yaşından büyük olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gereklidir.

KPSS Şartı Olacak!

TCDD Taşımacılık Kamu personeli alımında adayların 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Özel Nitelikler ve Nitelik Kod detayları:

Vagon Teknisyeni pozisyonunu tercih edecek adayların TCDD Taşımacılık A.Ş. Sağlık ve Psikoteknik Yönergesinde ilgili unvan için belirtilen sağlık koşulları ile psikoteknik yeterlilikleri taşımaları zorunlu olup; bu pozisyona atanacak adaylar 7 gün / 24 saat esasıyla tüm yük ve yolcu vagonlarının kontrollerini yapıp, trenin seyrini tehlikeye düşürebilecek tüm aksaklıkların tespiti ve giderilmesinden sorumlu olacaktır.

Kondoktör pozisyonuna atanacak adaylar; 7 gün / 24 saat esasıyla trenle birlikte sürekli seyahat halinde olacak ve bilet kontrolünün yanı sıra, yolcu trenlerinin seyrüseferi sırasında yolcuların güvenli bir şekilde trene alınması, seyahat etmesi ve trenden ayrılmasını sağlayacaktır.

4478, 4484 ve 4485 nitelik kodlarının kullanıldığı Memur pozisyonuna atanacak adaylar; taşradaki yükleme ve boşaltma işlemlerinin yapıldığı işyerlerinde, 7 gün / 24 saat esasıyla tren hazırlama, yükleme, boşaltma, tartı, evrak, vagon mühürleme vb. işlemleri yapıp/yaptırıp takip etmekle birlikte, manevra hizmetlerinin düzenli ve emniyetli olarak yapılmasını temin etmekle görevli olacaklardır.

Taşra teşkilatındaki Tekniker, Teknisyen ve Mühendis pozisyonlarına atanacak adaylar; atölyelerde 7 gün / 24 saat esasıyla vardiyalı olarak çalışacaklardır.

Yer Değişikliği Yapılabilecek Mi?

TCDD Genel Müdürlüğüne istihdam edilecekler için ilan edilen pozisyonlarda istihdam edilecek personelin tümü, atandıkları işyerinde en az beş (5) yıl süre ile görev yapmadan yer değişikliği isteğinde bulunamayacaktır.

Tercih detayları ve Kılavuzlar Burada

Editör: TE Bilisim