TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İşçi alımı ilanı yayımlandı. Az Önce İŞKUR aracılığı ile ve Resmi gazetede yayımlanan işçi alımı ilanına göre TCDD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı müdürlüklerinde görevlendirmek üzere Ön Lisans mezunu Tren Teşkil İşçisi alımı yapılacağı ilan edildi. İlan için başvurular İŞKUR'da başlamış olup Kontenjan dağılımı ve bölge dağılım bilgilerini sizlere haberimizde aktaracağız. Belirsiz süreli işçi alımı için aranan şartlar nedir?

180 Tren İşçisi Alımı Yapılacak?

Resmi gazetede yayımlanmış olan Daimi İşçi alımı ilanına göre iki farklı alanda Tren Şekil İşçisi alımı yapılacak.

KPSS Şartı Aranacak Mı?

TCDD İşçi Alımı için adayların Ön Lisans mezunu olmalaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Aranacak Mı?

İlan tarihi itibariyle adayların 31 yaşından gün almamış olması şarttır. İlan 7 Mart 2022 tarihinde yayımlanmıştır

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Başvuru yapacak adaylardan genel olarak ,

- Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, tehlikeli ve çok tehlikeli işyeri kapsamında olması ve işin niteliği gereği ilan edilen işgücü talebine sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

- Aşağıda sizlerle paylaşacağımız Eğitim alanlarından mezun olmuş olmak, Yaş Şartını ve KPSS Şartını sağlıyor olmak,

Eğitim Şartı Nedir?

TCDD İki farlı alanda işçi alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda,

Elektrik Elektrik Teknolojisi, Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı Elektrik, Makine, Tamir ve Bakım Endüstriyel Elektrik Elektronik Teknolojisi, Deniz Elektroniği Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektrik -Elektronik Elektrik -Elektronik Teknikerliği Elektronik Elektronik Yüksek Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik Endüstriyel Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik Teknolojisi Gemi Elektroniği Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Elektronik Raylı Sistemler Elektrik ve Raylı Sistemler İşletmeciliği, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Raylı Sistemler Teknolojisi Demiryolu Araçları Mekatronik Mekatronik Teknolojisi, Lojistik Kargo Kargo Hizmetleri Lojistik Yönetimi Uluslararası Lojistik Uluslararası Taşımacılık Yönetimi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik alanlarından mezun olmuş olmak 139 İşçi Alımı yapılacak.

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Raylı Sistemler İşletmeciliği, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Raylı Sistemler Teknolojisi Demiryolu Araçlar bölümlerinden mezun olmuş 41 işçi alımı yapılacaktır.

İŞKUR Başvuruları Başladı!

TCDD İşçi Alımı için başvurular İŞKUR üzerinde başladı . Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi başvurular farklı bölgelere yapılacak. Adaylar başvurularına 7 Mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 11 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile Elektronik ortamda yapılacaktır.

Bu kapsamda başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden iş ilanı numarası ile veya " İşyeri Unvanı" kısmında " TCDD " yazarak başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU