Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı Kurası için merakla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı 11 Bin 317 İşçi Alımı Kura işlemleri ne zaman yapılacak? Kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura sonuçları sonras adaylardan istenen belgeler nelerdir? Bunun gibi tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı 11 Bin 317 İşçi Alımı Yapıyor!

Bakanlık Bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı 11 bin 317 kişilik kadro ile İşçi alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular 28 Kasım 2022 tarihi ile 2 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu kapsamda başvurular sonrası adaylara kura işlemleri gerçekleştirilecek.

Kura İşlemleri Canlı Yayında Başladı!

Söz konusu yayımlanan Sağlık Bakanlığı canlı yayımına göre Kura sonuç işlemleri canlı yayından You tubeden izlenebilecektir. Aşağıdaki bağlantı sayesinde canlı yayın ekranına ulaşabilirsiniz.

CANLI İZLEME EKRANI: https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi

BAŞVURU YAPAN ADAYLAR BURADA! SENDE KATIL DETAYLARDAN HABERDAR OL!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Sağlık Bakanlığı bünyesine 11 bin 317 kişiik kadro için farklı kadrolarda atama yapacak. Kontenjan dağılımını hatırlayacak olursak,

  • 261 Bilgisayar Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı,
  • 154 Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,
  • 275 Elektrikçi ( Genel ),
  • 3559 Koruma ve Güvenlik Hizmetleri ( Güvenlik Görevlisi ),
  • 604 Hasta Karşılama Yönlendirme Görevlisi,
  • 284 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı,
  • 188 İnşaat Boyacısı / Boyacı,
  • 791 Klinik Destek Elemanı,
  • 121 Marangoz,
  • 5080 Temizlik Hizmetleri ( Temizlik Görevlisi ),

Rekor Başvuru Bekleniyor!

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kapsamında rekor başvuru bekleniyor. 11 bin 317 kişilik kadroya en az 150 bin ile 200 bin arasında başvuru bekleniyor. Bu rakamları İŞKUR duyuracaktır.

Mülakat Yapılmayacak!

İlan edilen kadrolara başvuran adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza bildirilecektir. İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

11 Bin 317 İşçi Alımı İçin Kura Çekimi Ne Zaman?

İŞKUR ile yayımlanan ilan için Kura işlemleri Aralık sonunda yapılacak. Bu kapsamda,

Kura Yeri : ANKARA

Kura Tarihi : 28.12.2022

Kura Saat Dilimi : Gün Boyunca (09:00 - 18:00)

Şehre Göre Kura Çekimi Yapılacak İller Belli Oldu!

Sağlık Bakanlığından gelmiş olan duyuruya göre kura çekimi işlemleri 28 Aralık 2022 ve 29 Aralık 2022 tarihleri arasında çekilecek. Bu kapsamda Kura işlemleri canlı yayında yapılacak olup gününe göre kura çekimi yaplacak iller şöyledir;

28 Aralık 2022 tarihli Kura Çekimi Şehir Listesi:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir. (Kura çekilişi saat 10:00’da Adana ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Kırşehir ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

29 Aralık 2022 tarihli Kura Çekimi Şehir Listesi:

Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. (Kura çekilişi saat 10:00’da Kocaeli ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

Bakanlık Kura İşlemleri İçin Açıklamaları Şöyle:

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Bakanlığımızca ilan edilen kadrolara asıl aday olarak atanmaya hak kazananların atamaya esas belgeleri kontrol edilecektir. Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar; süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar; ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar; İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenler ile deneme süresinde sözleşmesini feshedenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden/bölümden (ortaöğretim/ön lisans/lisans) mezun olmak aday lehine kurada bir öncelik teşkil etmeyecektir.

Halihazırda, Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında sürekli işçi kadrosunda görev yapanların, ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir. İş bu ilan metninin 2 nci maddesinde belirtilmesine rağmen çalıştığını belirtmeyerek başvuru yapan adaylar, İŞKUR tarafından Bakanlığımıza isimleri bildirilse dahi kuraya alınmayacaklardır.

Kura Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Sağlık Bakanlığı Kura işlemleri için sonuçlar canlı yayından izlenebilecektir. Ayrıca Kura sonuçları Aynı gü saat 22:00 itibari ile açıklanacaktır.

Kura Sonuç Sorgulama Ekranı: https://iscisonuc.saglik.gov.tr/

Kura Sonrası Adaylardan Hangi Belgeler İstenecek?

Göreve Başlama İşlemleri İçin gerekli Belgeler Nelerdir?

Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası sonucunda atanmaya hak kazananlardan istenecek evraklar;

1- Açıktan İşçi Pozisyonu Atama Başvuru Formunun (Tükenmez ya da dolma kalemle, silinti, kazıntı olmayacak şekilde doldurulmuş) imzalı aslı.

2- Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge. (Erkek hak sahipleri için) (E-Devlet Kapısından alınan askerlik durum belgesi kabul edilecektir.)

3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci Maddesinin 7 nci fıkrası gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, görev yapmasına engel olabilecek akıl ve ruh hastalığı bulunmadığına dair sağlık raporu (tek hekim raporu da olabilir).

4- Adli Sicil/Arşiv Kaydı Belgesi. (E- Devlet Kapısından alınan Adli Sicil Belgesi kabul edilecektir.)

5- Mal Bildirimi Formu. (Form el yazısı ile önlü arkalı tek nüsha ve kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)

6- Öğrenim Belgesinin aslı veya Noter onaylı sureti. (İl Sağlık Müdürlüğünce aslı görülüp onaylanacaktır.) İlan edilen kadrolara başvurulan meslekler için belirlenen bir okuldan (bölümden / programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer belgeler.

7- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen öncelikli durumunu belirtir belge.

Branşlardan istenilecek belgeler;

Temizlik görevlisi mesleği için İstenen Belgeler:

  • En az ilköğretim en çok ön lisans mezunu olmak. (İlköğretim kurumlarının birinden (5 yıllık ilkokul mezunu ile 8 yıllık ilköğretim okulundan 6., 7. ve 8. sınıfı terk edenler de dahil) veya ortaöğretim kurumlarının birinden veya ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için İstenen Belgeler:

  • 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun gereğince geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir.)
  • Engelli veya eski hükümlü olmamak.

Elektrikçi mesleği için İstenen Belgeler:

  • Ortaöğretim kurumlarının; elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarının birinden veya endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının endüstriyel elektronik dalından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; elektrik teknolojisi, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, endüstriyel elektronik, elektronik teknolojisi, elektrik ve elektronik teknolojisi, elektrik-elektronik teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya dengi olmak.

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı mesleği için İstenen Belgeler:

  • Ortaöğretim kurumlarının; bilişim teknolojileri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar donanımı, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, muhabere ve elektronik bilgi sistemleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya dengi programlardan mezun olmak.

Marangoz mesleği için İstenen Belgeler:

  • Ortaöğretim kurumlarının; ahşap teknolojisi alanı ve dalları veya mobilya ve iç mekân tasarımı alanı ve dallarının birinden veya inşaat teknolojisi alanının ahşap yapı sistemleri dalından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; ağaç işleri veya mobilya ve dekorasyon ön lisans programlarının birinden veya dengi programlardan mezun olmak.

Isıtma ve sıhhi tesisatçı mesleği için İstenen Belgeler:

  • Ortaöğretim kurumlarının; tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; yapı donatım teknolojisi, sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, yapı inşaat, doğalgaz, ısıtma ve sıhhi tesisat teknolojisi, sıhhi tesisat ve doğalgaz, doğalgaz ve ısıtma, doğal gaz ve ısıtma, doğalgaz ve boru hatları teknolojisi, gaz ve tesisatı teknolojisi, doğalgaz ve tesisatı teknolojisi ön lisans programlarının birinden veya dengi programlardan mezun olmak.

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı tesisatçı mesleği için İstenen Belgeler:

  • En az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok ön lisans mezunu olmak.
  • Ortaöğretim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojileri alanı ve dallarından veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; biyomedikal cihaz teknolojisi ön lisans programından veya dengi programdan mezun olmak.

İnşaat boyacısı/boyacı mesleği için İstenen Belgeler:

  • Ortaöğretim kurumlarının; kimya teknolojisi alanı - sınai boya / sanayi boyacılığı ve uygulama tekniği dalından veya inşaat boyacılığı/boyacılık alanı/dalının birinden veya dengi alan/dalının birinden mezun olmak veya ön lisans eğitim kurumlarının; boya teknolojisi, inşaat ve sanayi boya uygulama teknolojisi, boya ve izolasyon uygulama teknikleri, yalıtım teknolojisi, yapı yalıtım teknolojisi ön lisans programından veya dengi programından mezun olmak.

Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için İstenen Belgeler:

  • Ortaöğretim ve (lise ve dengi) ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

Şoför mesleği için İstenen Belgeler:

  • En az ortaöğretim (lise ve dengi) en çok lisans mezunu olmak.
  • Ortaöğretim kurumlarının birinden mezun olmak veya ön lisans programlarının birinden mezun olmak veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak. B sınıfı, C sınıfı veya D sınıfı sürücü belgelerinden (manuel vites) birine sahip olmak.

TÜM GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA