Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere Kamu İşçi Alımı gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde Bakanın müjdesi üzerinde yayımlanmış olan kamu İşçi Alımı ilanına göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapılacak. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre OGM toplamda 355 kişilik kadro ile Kamu İşçi alınacak. Aımlar Kura işlemleri ile belirlenecek olup Engelli, Eski Hükümlü ve Geçici işçis tatüsünde alım yapılacak.

Peki hangi kadrolarda Kamu İşçi Alımı yapılacak? Başvuru ilan şartları nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detaylar paylaşacağız.

355 kamu İşçi Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 355 işçi personel alımı için ilan yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile İlk ilan ile 224 ve İkinci ilan ile 131 İşçi alımı yapılacağı açıklandı.

131 İşçi Alımı İlan Detayları:

Orman Genel Müdürlüğü İşçi Aımı kapsamında yaptığı duyuruya göre farklı alanlarda olmak üzere 131 Geçici İşçi alımı gerçekleştirilecek. Buna göre alım yapılacak kadrolar, 19 Kişi Kimya Laboratuvar Teknisyeni, 2 Kişi Matbaa Teknisyeni, 84 Kişi Aşçı, 3 Kişi Otomotiv Elektrikçisi, 4 Kişi Motor İmalar Bakım ve Onarım İşçisi, 10 Kişi Otomotiv Şasi ve İskelet İşçisi, 1 Kişi Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ), 8 Kişi İşletme Elektronik Bakımcısı kadrolarında İşçi alımı gerçekleştirilecektir.

Ayrıca en az İlköğretim ve en fazla lisans mezunu olmakla beraber herhangi bir KPSS şartı aranmadan 35 ve bazı kadrolar için 40 yaşını tamamlamamış olan adaylardan başvuru alınacaktır.

Kontenjana Göre başvuru şatlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/ogm-iskur-ile-131-isci-alimi-ilani-kontenjan-sartlar-yayimlandi-h43548.html

224 İşçi Alımı İlan Detayları:

Orman Genel Müdürlüğü işçi alımında adaylar daha önce de başvuru yapmıştı. Bu kapsamda Bakanlıktan gelen duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü 224 İşçi alımına yapılan yanlış başvurular bebebi ile tekrar ilan aktif edildi ve başvurular başladı. Daha önce de ilgili ilana başvuru yapan adaylar tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir.

Buna göre; Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 141 Engelli İdari Büro Görevlisi,83 Eski Hükümlü/TMY Orman İşçisi, alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru için adayların;

Eski Hükümlü alımı için, Dahiliye, Genel Cerrahi, Göz, KBB, Nöroloji ve Psikiyatri” alanlarından “sağlam” onayı alınmış tam teşekküllü devlete bağlı resmi sağlık kuruluşlarından sağlık raporu almış olmak

Engelli Alımı için Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası, Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası, Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası, İnsan Kaynakları Sertifikası, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifikası, Halkla İlişkiler Sertifikası, Personel Bordro ve Özlük İşleri Sertifikası, Genel Muhasebe Sertifikası, Çağrı Merkezi Sertifikası sahibi olmak.

şartlarını sağlıyor olmaları gereklidir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/ogm-224-kamu-isci-alimi-ilani-yeniden-yayimlandi-basvuru-yapanlar-h43518.html

OGM İşçi Alımı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Söz konusu işçi alımı ilanlarına başvurular 02 Ocak 2023 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 06 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirilcektir.

BAŞVURU EKRANI: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Editör: TE Bilisim