Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Orman genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere 2083 İşçi Alımı yapacak. Alımlar Orman Genel Müdürlüğünün Taşra teşkilatına yapılacak olup başvurular İŞKUR aracılığı ile alınacak. OGM İşçi Alımlar mülakatsız kura ile yapılacak. Bu kapsamda Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. 

2083 İşçi Alımı Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarafıdan da yapılan açıklamaya göre 2021 yılı 2000 işçi alımı yapılacağı bildirilmişti. Sonradan ilan resmi Gazetede yayımlanarak kadro sayısı artırılarak 2083 kişilik kadro ile alım yapılacak. Bu kapsamda Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca OGM'nin taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2080 Geçici İşçi, 3 Daimi İşçi olmak üzere toplam 2083 işçi alımı yapılacaktır.

Türkiye Geneli 28 Müdürlüğe Alım Yapılacak!

Türkiye Geneli farklı ilerde bulunan Bölge Müdürlüklerine işçi alımı yapılacağı bildirildi. Bu yönde alımlar 28 Bölge Müdürlüğüne yapılacak olup ilgili kadro dağılımı şöyledir;

Başvuru Şartları Ne Olacak?

OGM işçi almı hakkında başvuru şartları merak konusu oldu. Resmi Gazeyede yayımlanan ilana göre başvuru şartları paylaşılmadı. Ancak İşin Olsa ekibi olarak tahmini aranacak başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız. Buna göre adaylardan,

  • 18 Yaşını Tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 
  • En az İlkokul Mezunu olmak, 
  • Tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir ibareli heyet raporu olmak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Başvuru Süreci Başlıyor!

OGM İşçi alımı için başvurular 14 Haziran 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirecekler. Bu kapsamda adaylar başvuru süreci başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilir ve başvurular başladığında anında haberdar olabilir.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

RESMİ GAZETE İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim