Türkiye İş Kurumu yeni Kamu personeli alımı ilanları yayımlamaya devam ediyor. 09 Ocak 2020 tarihi ile yayımlanan ilanlara göre kamuya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından işçi personel alımı yapılacağı bildirildi. Bizde işin olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilan hakkında detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

Van ilinde ublunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtti. Söz konusu olan ilana göre İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü en az İlköğretim mezunu adaylardan Engelli ve Eski hükümlü personel alacak.

Bu bağlamda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Eski Hükümlü veya TMY kapsamında Çoban/Sürü Yönetim Elemanı (Küçükbaş Hayvan) alımı yapacak. Engelli adaylar içerisinde de Su Ürünleri Gıda İşleme İşçisi alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İl Tarım Müdürlüğüne başvuru yapmak isteyen adaylar bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu yönde adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, en az ilköğretim ve lise mezunu olmak. Gibi nitelikler itaşıyan kadın veya erkek adaylar başvuru yapabilirler. Özel olarak ise adaylardan,

  • Milli Eğitim Onaylı "Sürü Yöneticiliği (Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği)" belgesine sahip olmak.
  • Milli Eğitim Onaylı "Gıda ve Su  Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Belgesine Sahip Olmak.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar 09 Ocak 2020 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci başlamıştır. Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapacak olup adaylara başvuru için 4 günlük süre verilmiş olup en geç 13 Ocak 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir.