Türkiye İş Kurumu yeni ilanlar yayımlamaya devma ediyor. Hafta içerisinde yayımlanan ve hala başvuruları devam eden ilanlara göre farklı kamu kurumları ve Üniversiteler bünyelerindeki işçi personel eksikliği için farklı statğlerde ve pozisyonlarda personel alımı yapacağını belirtti.Toplmda 606 kişilik boşluk ile alım yapılacak olup adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanlar hakkında detayları aktaracak ve başvuru şartları ile başvuru bilgileri hakkında sizleri aydınlatacağız.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE POZİSYONLARI:

DSİ 13.BÖLGE SAYMANLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Sondaj İşçisi

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: 3 Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler)

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: 1 temizlik Görevlisi

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(KAMU): Ağaç İşleri Ustası 11, Çarkhane Ustası 13, Döşeme Ustası 2, Kaporta Ustası 10, Motor Ustası 14, 12, Demir Kaynak ustası 21, Oto Elektrik Ustası 14, Boya Ustası 7, Tesisat Elektrik Ustası 2, Sondaj İşçisi 23, Greyder Operatörü 5, Dozer Operatörü 27, Eksvatör Operatörü 112, Yükleyici Operatörü 6, Ağır Vasıta Ustası 53, Ağıs Vasıta Şoförü SRC 4 belgeli 40, Ağıs Vasıta Şoförü SRC 5 belgeli 65, Treyler Operatörü olmak üzere toplamda 500 işçi personel alımı yapılcak.

KÜRTÜN ÖĞRETMENEVİ: 1 Gıda Mühendisi

SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ: 6 Destek Personeli (Yardımcı Hizmetler) 

2 NİSAN POLİS EVİ: 1 Aşçı

ŞEREFLİKOÇHİSAR ÖĞRETMEN EVİ: 1 Makine Bakımcı

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ: 30 Güvenlik Görevlisi, 5 Hastane Hizmetlisi , 11 Engelli Temizlik Görevlisi, 34 Temizlik Görevlisi 

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK: 11 Temizlik Personeli

MUŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI: 1 Topograf

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak,
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),
  • Başvuru yapacak olan il sınırları içinde ikamet ediyor olması,
  • Her aday, Tekirdağ İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir,
  • Adayların, talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,
  • İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir,

BAŞVURULAR:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre Kamu Personeli alımları için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularına hafta başıitibari ile yani 04 Kasım 2019 tarihi itibari ile başladılar. Bazı ilanlar için başvuru süreci bugün ( 08 kasım 2019 ) itibari ile sona erecek. Adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

İŞKUR aracılığı ile alımı yapılan ilanlar için adaylara Kura çekimi yapılmaktadır. İŞKUR'a başvurusunu yapmış olan adaylar Nihai listeye göre ilgili kurum tarafından kura çekimine katılıyorlar. Özellikle bu hafta çok ilgi Gören Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü için kura çekimi 19.11.2019 tarihinde saat 10:00 da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü  internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan verilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR ile kamu perosneli alımları içni başvurular Elektronik ortamda alınıyor. Adaylar Başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden İŞYERİ TÜRÜ kısmını KAMU olarak seçerek ilgili İŞKUR ilanlarına ulaşabilirler. Veya başvuru yapacağınız Kurumun adını İŞYERİ ÜNVANI kısmında yazarak direk ilgili kurumun ilanlarına ulaşabilrisiniz.