İŞKUR Kamu İşçi alımı ilanları yayımlanıyor. Kasım ayı içerisinde yayımlanmış olan Kamu İşçi alımı ilanına göre Devlet Su İşleri ile Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda İŞKUR Kamu işçi almı farklı kadrolarda ve niteliklerde gerçekleştirilecek olup İlan numaralarını ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

KPSS Şartı Yok!

Söz konusu olan ilanlar kapsmaında Kamuya işçi alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak. Bu yönde ilanların detayları ve diğer başvuru şartları haberde.

Milli Eğitim Bakanlığı Kamu İşçi Alımı İlanları:

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi Müdürlüğüne Kamu işçi alımı yapacağını belirtti. Alımlar Aksaray Merkez birimine yapılacak. Bu kapsamda MEB 1 Aşçı Alımı gerçekleştirecek. MEB İşçi alımı detayları şöyledir;

Yeni alınacak personel devlet memuru statüsünde olmayacak, ancak daimi işçi olarak istihdam edilecektir. Bu süreçte, Öğretmenevleri yönergesi ve 4857 sayılı iş kanunu esas alınacaktır.

Adayların sağlık durumlarına dair, vardiyalı çalışmaya engel bir durumun olmaması gerekmektedir. Ayrıca, buhar, toz ve koku gibi etkenlere karşı alerji, astım veya bronşit gibi durumların bulunmamış olması beklenmektedir.

Aşçı pozisyonu için başvuran adaylardan, en az Kalfalık Belgesi'ne veya Ustalık Belgesi'ne sahip olmaları talep edilmektedir. Ayrıca, "Aşçı" olarak belgelenen "Kalfalık Belgesi"ni 28 Kasım 2023 tarihine kadar teslim edemeyenler, noter kura çekimine katılamayacaklardır.

M.E.B onaylı "Hijyen Eğitimi Belgesi", evrak teslim tarihi olan 28 Kasım 2023 tarihine kadar adaylar tarafından teslim edilmelidir. Bu belgeyi teslim edemeyen adaylar, noter kura çekimine katılamayacaklardır.

Evrak teslim tarihi 28 Kasım 2023 mesai bitimine kadar olup, gerekli evraklar Aksaray Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü Evrak Kayıt Bölümü'ne teslim edilmelidir.

Aksaray MEB Aşçı Alımı İş İlanı No: 00007934982

Devlet Su İşleri Kamu İşçi Alımı İlanları:

Devlet Su İşleri bünyesinde görevlendirilmek üzere 20. Bölüge Müdürlüğünde görev yapacak Kahramanmaraş DSİ de 1 kişilik kadro ile Eski Hükümlü ve TMY kapsamında işçi alımı gerçekleştirilecek. İlan deayları şöyledir;

İlan kapsamında aranan şartlar şu şekildedir:

Başvuru yapacak adaylar en az ilkokul, en fazla lise veya dengi öğretim mezunu olmalıdır. Eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına işçi olarak alınmalarında geçerli olan usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bentlerine uygun şekilde durumlarını belgelendirmelidir.

Ataması yapılan personel, kurum içinde 3 yıl süreyle nakil talebinde bulunamayacaktır. Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri'nden mezun olmak isteyen adaylar, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Isıtma ve Sıhhi Tesisat Sistemleri, Güneş Enerjisi ve Tesisat Sistemleri, İklimlendirme Sistemleri, Soğutma Sistemleri dallarından birinde mezun olmalı veya ilan tarihi olan 20.11.2023 itibariyle bu dallara ait MEB onaylı Ustalık belgesine sahip olmalıdır.

Başvuru yapacak adayların ilan tarihinden itibaren en fazla 35 yaşında olmaları gerekmektedir (20/11/1988 tarihinden sonra doğmuş olmak). Çalışma yeri, hizmet gerekleri doğrultusunda ilgili Bölge Müdürlüğünün sorumluluk sahasında bulunan Kahramanmaraş İli'ndeki Şube Müdürlüğü, Başmühendislik veya Şeflik olacaktır.

DSİ 20. Bölge 1 Sıhhi tesisatçı Alımı İş İlanı No: 00007933437

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular sadece İŞKUR üzerinde gerçekleştirilecek. Buna göre adaylar yukarıdaki kontenjan detaylarındaki iş ilanı numaralarını kullanarak aşağıdaki bağlantı adresinen başvurularını en geç 4 gün içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 20 - 24 Kasım 2023

BAŞVURU EKRANI: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx