İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine Türkiye'nin 81 ilinin tamamında ve Suriye ile Kuzey Irak bölgelerinin bir kısmında devam etmekte olan Jandarma Özel Harekat JÖH tüm sınıflar için farklı rütbelerde askeri personel alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre alım ilanları Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanarak Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi aracılığı ile duyurulmakta ve adayların başvurularına açılmaktadır. Uzun bir süredir Jandarma Özel Harekat JÖH alımı yapılmıyor. Peki JÖH alımı yeni dönemde hangi tarihte yapılacak? Resmi tarih duyuruldu mu?

Alım Tarihi Belli Oldu Mu?

Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz sene Mart ayında 20 bin kişilik uzman erbaş alımı ilanı yayımlamış ve alımların bir bölümünün Jandarma Özel Harekat JÖH sınıfında olacağını duyurarak ilana lise, önlisans ve lisans mezunu Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye katılmış ya da katılmamış adaylar müracaat etmişti. Türkiye geneli yoğun rağbetlerin olduğu ilanda halen bazı grupların sonuçları açıklanmazken adaylar yeni dönem ilanı merakla bekliyor fakat henüz tarih belli olmadı.

KPSS Aranır Mı?

Geçen seneki 20 bin kişilik atama da 10 bin kişilik alımın Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye göre yapılmış kalan 10 bin kişilik alım ise Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'siz yapılmıştı. Yeni dönemde de benzer bir sistemin olacağı tahmin edilmekte olup bu sefer KPSS'li adaylara daha çok kadronun verileceği ön görülüyor çünkü KPSS'ye giren adaylardan da çok sayıda rağbet olduğu söylenmektedir.