İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. Bu sene de Polis Özel Harekat PÖH alımları yapılacak mı ve ne zaman yapılacak soruları giderek artmaya devam ediyor.

2018 yılına girilmesi ile birlikte İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız tespit sonucu bu sene 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımının yapılmasının planlandığını belirtmiştik. Buna göre halan PÖH alımına ilişkin bir bilgi verilmedi. Peki alımlar ne zaman yapılacak, PÖH alımı gelişmeleri nelerdir?

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor ancak halen konu hakkında bir bilgi verilmedi. Alımların eğitimleri devam etmekte olan 19. dönem, 20. dönem ve eğitimleri başlayacak 21. dönem POMEM'deki doluluk kapasitesine göre yapılması beklenmektedir.

Şu an için İçişleri Bakanlığından ya da Emniyet Genel Müdürlüğünden Polis Özel Harekat PÖH alımı hakkında bir gelişme paylaşılmadı. Yakın zamanda konu hakkında duyuru yapılması beklenmekte olup özellikle İşin Olsa ekibi olarak bizler Polis Haftasında müjdenin verilebileceğini düşünüyoruz.