İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yeni polis alımı ilanları beklenirken Peki adayın Merak ettiği başvuru şartlarında bazı başlıkları haberimize taşımaya devam ediyoruz.

Birçok kişinin hayalinden bir tanesi olan polis mesleğine başvurularında bazı sağlık şartları aranmaktadır. Emniyet Teşkilatı sağlık yönetmeliğinde pek çok husus bir şekilde ifade edilmiştir. Estetik olmak konusu ise net bir şekilde burun estetiği olmamak gerekir şeklinde geçmemektedir. Fakat adayların estetik olduklarında vicutta herhangi bir iz kalıp kalmaması başvuruda nemli olmaktadır. Bazı vatandaşlarımız şekil yönünden görünüm kaygısı ile estetik ameliyatı olmak istemektedirler. Emniyet teşkilatının sağlık yönetmeliğinde vücudun herhangi bir yerinde bulunan izler elme nedeni olabilmektedir. Bu sebeple adayların vücudunun herhangi bir yerinde iz bulunmaması şartı ile yapılan tedaviler, operasyonlar başvurularda herhangi bir engel neden olmayacaktır.

BURUN ESTETİĞİ POLİS VE ASKER OLMAYA ENGEL Mİ?

Estetik ameliyatlardan burun göğüs ya da dövme sildirme operasyonları için bu durum eğer ameliyat sonrasında vücutta herhangi bir biz kalmaması durumunda adayların herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını düşünmekteyiz. Burun estetiği olmak askeri alımlarda engel olur mu? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamış olduğu sağlık yönetmeliği maddelerine göre burun bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla gerçekleştirilen ameliyatlar, yönetmenin A bendinde Herhangi bir engel teşkil eden husus olarak sayılmamaktadır.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliği Burada: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/01/20180103-1.htm

POLİS ALIMI İLANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Çarşı ve Mahalle Bekçisi ile Polis Memuru alımı ilanları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. yeni POMEM ile PMYO sınavı başvuruları alınması beklenmektedir. Adaylar bu alımlarda lise, önlisans ve lisans mezunu olmaları ile başvuru yapabileceklerdir. Başvuru için ilan kılavuzu beklenmektedir Henüz bu konuda resmi bir takvim açıklanmamıştır. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak yeni ilanlardan anında haberdar olab,lirsiniz.

Polis Alımı İlanları Burada: https://www.isinolsa.com/polis-alimi

Bekçi Alımı İlanları Burada: https://www.isinolsa.com/bekci-alimi

Askeri Personel Alımı İlanları Burada: https://www.isinolsa.com/askeri-personel-alimi