Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bekçi ve polis alımında süreç ile ilgili değişiklik yapıldığı açıklandı. İlgili değişiklik hem bekçi hem de polis olmak isteyenleri kapsıyor. Buna göre ilgili değişiklik ile yeni uygulanacak olan sürece ilişkin detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Polis ve Bekçi Alımı Süreci

2017 yılından itibaren gerçekleştirilen bekçi alımında da polis alımında da süreç adaylar için sözlü, yazılı ve uygulama şeklinde devam etmekte. İşte bu noktada adaylar önce yazılı sonra spor ve sözlü mülakat aşamalarından geçirilmekle birlikte bu aşamaları başarılı şekilde geçen adaylar Polis Akademisi tarafından eğitime alınmaktaydı. Adaylar bu süreç boyunca 45 günlük eğitime tabi tutuluyordu. POMEM kapsamında ise adaylar 4 aylık eğitim görmekteydi fakat 24. Dönemden sonra ise adayların bu eğitim süresi 6 aya çıkarılmıştı.

Eğitim Süreci Arttırıldı

POMEM eğitiminin 6 aya çıkarılmasından sonra yeni gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte bu eğitim süresi 8 aya çıkarıldı.Bekçi alımında ise 45 gün olan eğitim süresi 90 güne çıkarıldı. Yeni kanunda bekçilerin eğitimleri ile ilgili ise "Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademi Başkanlığınca 3 ay süreyle üst düzey eğitime tabi tutulur ve bu eğitimi başarıyla sonlandıranlar görev yapacakları illere gönderilirler" ifadeleri ile yapılan değişiklik açıklanmış oldu.