Konya ilinde bulunan Selçuklu Belediyesi memur alımı gerçekleştiriyor. Az Önce gelen ilana göre Selçuklu Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanun kapsamında İstihdam edilmek üzere Mahalli İdarelere İlk Defa atanacaklara Dair Sınav ve Atama yönetmeliği hükümlerine göre farklı alanlarda 10 Düz Memur Alımı gerçekleştirilecek. Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı yapılacak olup Kontenjan dağılımı ve başvuru şartları haberde.

Memur Atama Kadroları Hangileridir?

2 Kişi Uluslararası İlişkiler, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği alanlarında,

1 Kişi Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon, Bilgi ve Belge Yönetimi alanlarında,

2 Kişi Muhasebe, İşletme ve İktisat alanlarında,

5 Kişi herhangi bir Lisans programı mezunu,

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Belediye Memur alımları En az Lisans mezunu memur alımı yapılacak. Genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Özel olarak ise, KPSS, Eğitim Sürücü belgesi ve Yabancı dil sınavı şartı aranacak.

KPSS Şartı: 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 75 puan almış olmak.

Eğitim şartı: En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Uluslararası İlişkiler, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon, Bilgi ve Belge Yönetimi, Muhasebe, İşletme ve İktisat bölümlerinden mezun olmuş olmak.

Sürücü Belgesi Şartı: 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Yabancı Dil Sınavı Şartı: Aşağıdaki tabloda yer alan 1 sıra nolu unvan için nitelik kısmında belirtilen İngilizce YDS’de en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Selçuklu Belediyesi memur alımı için adaylar başvurularına 2 Ocak 2023 tarihi ile başlayacak. En geç 6 ocak 2022 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece Selçuklu Belediyesi (Şeyh Şamil Mah. Doç. Dr. Halil Ürün Cad. No:19 Selçuklu / KONYA adresinden veya [email protected] adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim