Özellikle son zamanlarda birçok kişi tarafından en çok tercih edilen mesleklerin başında gelen bekçilik, kamuya yapılan alımlarda önemli rol oynamıştır. Geçtiğimiz günlerde çarşı bekçili sonuçlarının da açıklanması ile adaylar kamudan yeni bir alım için ilan yayınlanıp yayınlanmayacağını merak ediyor. Bu noktada özel sektörde de bekçi alımları devam etmekte olup Türkiye genelinde toplamda 58 bekçi adayı istihdam edilecektir. KPSS şartı olmadan yapılacak alımlar İŞKUR üzerinden olacak. İşte alımlara yönelik başvuru şartları ve detaylar.

Başvuru Şartları

Toplamda 58 kişilik bekçi alımı İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olup bu noktada adayların istihdam edileceği iller Adana, Ankara, Antalya, Bilecik, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Manisa, Tekirdağ ve Yozgat olarak ifade edilmiştir. İlgili kadrolar için istenen şartlar değişiklik göstermekle birlikte şu şekildedir.

Bazı ilanlarda yer alan vardiya şeklinde çalışacak durumda olma, sorumluluk üstelenebilecek, bazı ilanlarda en az 2 ya da 3 yıl deneyim şartını sağlayacak olma, en az okuryazar ya da ilköğretim mezunu olma, ilanın yayınlandığı ilde ikamet ediyor şartını sağlama gibi özel ve genel şartların sağlanması istenmektedir.

Başvuru Şekli

İlgili bekçilik alımı için başvurular İŞKUR üzerinden alınacaktır. Buna göre adayların ilk olarak İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir. Şartları sağlayan adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2164 adresi üzerinden illere ya da kurumlara göre istedikleri ilana başvuru yapabilmektedir.