Özellikle son zamanı en çok rağbet gören mesleklerinden biri olan bekçilik alımı için 2019 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavında son aşamaya gelindi. Başvuru yapan binlerce adayın merak ettiği konuların başında sınavın yapılacağı iller, sınav giriş yerleri ile ilgili açıklamaların ne zaman geleceği bulunuyor. Önümüzdeki ay yapılacak olan bekçilik sınavına ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Giriş Sınavı Hakkında Detaylar

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı’nın gerçekleştireceği bekçi alımında, mesleki eğitim almaya hak kazanacak olan adayların seçiminde yapılacak olan giriş sınavı için adaylar 15 ile 29 Nisan arasında ilgili müdürlüklere şahsen başvuru yapmışlar ve bu başvurulardan sonra iseadaylar, alım için seçilen ön sağlık kontrolü sonrası, yazılı şartlarını yerine getirmek için hazırlıklara başlamıştı.

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı 2019/1 ve 2019/2 için sınav tarihi 13 Temmuz Cumartesi günü olarak belirlenmiş olup adaylardan 2019/1 için saat 09.00’da ve 2019/2 için müracaat edenler ise saat 14:00’da sınava girecek. Buna göre sınav yerleri yetkili kurum tarafından Ankara, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Sivas, Batman, Elazığ ve Erzurum olarak belirlenmiş bulunuyor.

Ankara ve İstanbul için başvuran adayların birçoğu ikamet ettikleri illerde sınava girerken diğer illerden başvuru yapan adaylar ise sınav giriş belgelerive yerlerini www.meb.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir. Giriş belgeleri ise 5 Temmuz 2019’da erişime açılacaktır.

SINAV KONULARI:

Sınav konuları 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69. maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.