Bekçi alımı için Müjde geldi. Resmi Gazetede 17 Mart 2023 tarihli yaymlanmış olan Jandarma Bekçi Alımı duyurusu ile yönetmelik detayları paylaşıldı. Bu yönetmelik üzerinde Bekçi Alımı ilanına başvuru yapacak adayları sevindirecek haberler geldi. Söz konusu yönetmelik detalarından Alım yapılacak birlikler, 2023 yılı Şartları, İlan tarihi gibi detaylar paylaşıldı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak 2023 yılı Bekçi alımı ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Jandarma ve JSGA Başkanlıklara da Bekçi Alımı Yapılacak!

Söz konusu yayımlanmış olan Bekçi Alımı yönetmeliğine göre Bekçi adaylarının istihdam edileceği alanlar paylaşıldı. Bu kapsamda alımlar,

  • Bakanlık: İçişleri Bakanlığı,
  • Başkanlık: Polis Akademisi Başkanlığı,
  • Genel Komutanlık: Jandarma Genel Komutanlığı,
  • EGM: Emniyet Genel Müdürlüğünü,
  • JSGA Başkanlığı: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı,

Emniyet ve Jandarma Teşkilatılarına Bekçi Alımı:

Emniyet ve jandarma teşkilatları bünyesinde istihdam edilmek üzere illere göre alımı yapılacak çarşı ve mahalle bekçisi sayısı, istihdam edilecekleri teşkilat, başvuru, sınav tarihleri ve sınava ilişkin diğer hususlar Başkanlık ile JSGA Başkanlığı tarafından hazırlanan Sınav Başvuru Kılavuzları Resmî Gazete’de, Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumların internet sitesinde ilan edilir.

2023 Yılı Bekçi Alımı Kontenjan Sayısı Belli Oldu Mu?

Bildiğiniz gibi Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ocak ayında yayımlanmış olan bekçi alımı ilanı ile sadece 1250 kişinin istihdamı yapılmıştı. Bu yönde Resmi gazetede yayımlanmış olan yönetmelik ile de Yeni Bekçi alımlarının farklı birimlere yapılacağını görmekteyiz. Bu kapsamda Jandarma ve JSG tarafından yapılacak Bekçi alımları ile birlikte yeni alımlarla birlikte en az 10 bin kişilik kontenjan beklenmektedir. 

Sende Bekçi alımında destek olmak istiyorsan İşin Olsa İnstagram hesabına katılarak diğer adaylarla bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

Kadın Bekçi Alımı Yapılacak mı?

Şu ana kadar yapılan bekçi alımlarında kadın istihdamlarına yer verilmedi. Ülke genelinde gerçekleştirecek alımlarda ilk kez kadın bekçi alımı yapılması bekleniyor. Fakat ilanların 2023 yılı içerisinde mi yoksa 2024 yılından itibaren mi yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmadı. ilk olarak Büyük şehirlerde 81 il genelinde kadroların açıklanması bekleniyor.

Ancak yayımlanan yönetmeliğe göre şartlarda " erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak " şartı dikkat çekti. Daha önceki şartlarda direk olarak " Askerliğini Yapmış OLmak" şartı yer alıyordu. KADIN ADAYLARA DESTEK OLMAK İÇİN YUKARIDAN İNSTAGRAMA KATIL.

Çarşı Mahalle Bekçisi Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Bekçi alımı başvuru şartlarında yayımlanan son yönetmelik ile herhangi bir değişiklik yapılmadı. Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,, Kamu haklarından mahrum olmamak, Sağlık açısından görevine engel durumu olmamak, Alkol veya Uyuşturucu maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Silah taşımasına engel bir hukuki durumu olmamak" gibi genel nitelikler aranacak.

Özel Başvuru Şartları İse;

  • En Az Lise Mezunu olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla erkek adaylar için askerlik ödevini bitirmiş olmak,
  • Başvuruların başlangıç tarihi itibarıyla başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıldır yerleşik olmak.

Başvuru Metni Ne Zaman Yayımlanacak?

Bekçi alımı ilanı adaylar tarafından beklenen ilanlara yer aldı. Özellikle ülkemizde meydana gelmiş olan felaketler sonrasında gördükki ülkemize çok sayıda emniyet personeli ihtiyac olduğu görüldü. Askerimiz, Bekçilerimiz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz bazı boktalarda ilgisiz kaldı. Buda Devletimizin yeni Güvenlik Kollarına ihtiyaç duyduğu ön görüldü.

Bu kapsamda Jandarma ve EGM bünyesine bekçi alımı için bir an önce düğmeye basması gerekmektedir. İlerleyen dönemlerde Bekçi alımı bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE ANINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA