Bekçi olmak isteyen adayların online başvuru prosedürüne başlamasının ardından en sık sorulan soru ön sağlık değerlendirmesi ve ön başvurunun hemen ardından gelen bekçilik sınavının ne zaman yapılacağı oldu. bekçilik sınavına girmek isteyen adaylar bunu e-Devlet üzerinden öğrenecek.

Bekçilik Sınav Tarihi Öğrenme

Polis akademisi tarafından yapılan resmi duyuruda:

"2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavına Katılacak Adayların şahsen başvuru ve Ön Sağlık Kontrolü Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı.

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, ön sağlık kontrolü yapılacakları başvuru merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İlan edilen tarihte ve başvuru merkezinde adayların şahsen müracaatları alınıp ön sağlık kontrolü uygulanacaktır. Bu aşamalardan başarılı olan adayların yazılı sınav tarihi ve sınav merkezi ilerleyen süreçte açıklanacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

İnternetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir.

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. " açıklaması yapıldı.

Bekçilik Sınavı Gerekli Belgeler

Bekçilik sınavına nerede ve ne zaman gireceğini pa.edu.tr üzerinden sorgulayan adayların sınava giderken sınav giriş belgesi, sınav başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı, diploma ya da geçici mezuniyet belgesi, nüfus müdürlüğünden alınan ikametgah belgesi, 4 adet biyometrik fotoğraf, başvuru sahibi ve varsa eşinin yönetmeliğin 5'nci maddesine göre engel hallere sahip olmadığını gösteren yazılı beyan, sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, şehit ya da vazife malullerinin eş ya da çocuklarından, şehitlik ya da vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği, askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi, yaş düzeltmesi yapan adayların yaş düzeltme elgesi, sağlık bilgi formu.