Ziraat Bankası memur alımı için ilan yayımlandı. Banka resmi internet adresi üzerinde yayımladığı ilan ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 250 Uzman Yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar bankanın Teftiş Kuruluna ve İstanbul ilinde gerçekleştirilecektir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak tüm bilgileri sizlerle paylaşacağız.

250 Banka Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım bankasına memur alımı yapılacak. 250 kişilik kadro ile;

  • Ziraat Bankası 100 Uzman Yardımcısı,
  • Ziraat Katılım Bankası 120 Uzman Yardımcısı,
  • Ziraat Bankası 30 Müfettiş Yardımcısı,

alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Genel Nitelikler Nelerdir?

Ziraat Bankası memur alımı için adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Bankacılık kanununa göre Bankada çalışması yasaklanmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yurtiçi veya Yurtdışı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Ziraat Bankası Müfettiş Yardımcısı Alımı Detayları:

Müfettiş yardımcısı alımı pozisyonunda 30 memur alımı yapılacak. Buna göre genel nitelikler dışında adaylardan, 

İdari alanlardan sınava katılacaklar için, Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren İktisat, Ekonometri, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, İstatistik, Matematik, Bankacılık, Finans, Muhasebe, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Şubat 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Mühendislik alanlardan sınava katılacaklardan ; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Şubat 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Ziraat Bankası Uzman Yardımcısı Alımı Detayları:

İstanbul ilinde Genel Müdürlükte görevlendirmek üzere 120 Uzman Yardımcısı alımı yapılacak. 

Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, Hukuk,Bankacılık, Finans, Muhasebe, Uluslararası Finans, Ticaret ve Bankacılık, Sigortacılık ve  Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin İletişim, Ekonometri, İstatistik, Aktüerya, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Fizik, İşletme ve Tarım Ekonomisi, Tarım Ticareti ve İşletmeciliği, Tarım Ekonomisi bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Şubat 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren ;Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Şubat 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Ziraat Katılım Bankası Uzman yardımcısı Alımı Detayları:

İstanbul Genel Müdürlükte görevlendirilmek üzere 100 Uzman Yardımcısı alınacak. Başvuru için,

Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İslam İktisadı ve Finans, Hukuk,Bankacılık, Finans, Muhasebe, Uluslararası Finans, Ticaret ve Bankacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Yönetimi ve Yönetim Bilişim Sistemleri ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin İletişim, Ekonometri, İstatistik, Aktüerya, Matematik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Fizik, İşletme ve Tarım Ekonomisi, Tarım Ticareti ve İşletmeciliği, Tarım Ekonomisi bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Şubat 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren ;Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış yurtdışı üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da Şubat 2023 itibari ile mezun olacağına dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Ziraat Bankası personel alımı için adaylar başvurularına 30 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 16 Ekim 2022 tarihi ile başvurularını tamamlamaları gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcısı İşe Alım İlanı

Ziraat Bankası A.Ş. Uzman Yardımcısı İşe Alım İlanı için

Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Uzman Yardımcısı İşe Alım İlanı için

Editör: TE Bilisim