Ziraat Bankası personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde duyurulan ilan ile Banka bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2050 kişilik boş kadro ile Banka Personeli alımı yapacağını bildirmişti. Söz konusu yayımlanan ilana göre Ziraat Bankası farklı alanlarda olmak üzere Banka Memuru Alımı gerçekleştirecek. Başvru sürecinin başlamasını bekleyen adaylar için süreç başladı. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Ziraat Bankası 2022 yılı 2050 Personel Alımı hakkında detayları aktaracağız. 

Ziraat Bankası Personel Alımı Kontenjanları Nedir?

2022 Yılı Banka Personel Başvuru Şartları nedir?

Başvuru Ücreti Ne kadar?

Başvuru formu doldururken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

Sınav aşamaları nelerdir?

gibi bilgileri sizlerle en doğru şekilde paylaşacağız.

Ziraat Bankası Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı!

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası personel alacak. İlan duyurusu geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Başvuru süreci ise Bugün 30 Eylül 2022 tarihi saat 9:30 itibari ile başladı. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden İstanbul Üniversitesi resmi internet adresi üzerinden alınacak. Başvuru için adayların öncelikle belirtilen şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU EKRANI BURADA

Ziraat Bankası Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

Ziraat Bankası kariyer adresi üzerinde yayımlanmış olan ilan ile banka Katılım Bankası ile birlikte toplamda 2050 Banka Personeli Alımı gerçekleştirecek. Başvuru alınacak Bu kapsamda 1800 Servis Görevlisi ve 250 Müfettiş Yardımcısı ile Uzman Yardımcısı alacak. Bu kapsamda;

  • 1.500 Servis Görevlisi ( Türkiye Geneli ),
  • 300 Servis Görevlisi ( Ziraat Katılım Türkiye Geneli ),
  • 30 Müfettiş Yardımcısı ( Ziraat Bankası AŞ Teftiş Kurulu ),
  • 120 Uzman Yardımcısı ( İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 100 Uzman Yardımcısı ( Ziraat Katılım Bankası İstanbul Genel Müdürlük ),

2022 Yılı Banka Personeli Alımı Şartları Nelerdir?

Ziraat Bankası adaylardan herhangi bir KPSS şartı aramayacak. Genel olarak ise, T.C. vatandaşı olmak, Görevini yerine getirmesine engel bir sağlık sorunu olmamak, Bankacılık Kanununa göre çalışması yasaklanmamış olmak, Yurtiçi veya Yurtdışı çalışabilecek olmak gibi şartlar aranacaktır.

Ayrıca, 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak ve İlgili alanlarda en az dört yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmak şartları aranacaktır.

Pozisyonuna göre özel niteliklere ve Türkiye Geneli şehre göre Genel Müdürlük ve Şubelere kontenjan dağılımı hakkında bilgileri aşağıdaki bağlantılar üzerinden öğrenebilirsiniz.

SERVİS GÖREVLİSİ İLANI DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/banka-personel-alimi/ziraat-bankasi-1800-servis-gorevlisi-alimi-2022-il-kontenjan-ve-sartlar-h42828.html

UZMAN YARDIMCISI VE MÜFETTİŞ YARDIMCISI İLANI DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/banka-personel-alimi/ziraat-bankasi-250-banka-memuru-uzman-ve-mufettis-yardimcisi-h42830.html

Başvuru Sınav Ücretine Dikkat!

Ziraat Bankası personel alımı ilanına başvuru için adayların Banka tarafından belirtilen sınav ücretini ödemeleri gerekmektedir. " Sınava başvuracak adaylar, Üniversite tarafından belirlenen sınav ücreti olarak 330 TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE’nin https://ziraatbank.istanbul.edu.tr internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Üniversite kuralları gereği başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir. "

Başvuru Formu Doldururken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

• Formda beyan edilen özgeçmiş bilgilerinin sınav başvuru koşullarına uymaması halinde başvuru kabul edilmeyecektir.

• İşe alım sürecinin herhangi bir aşamasında aranan nitelikleri taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

• Yanlış bilgi veren veya bazı bilgileri gizlediği tespit edilen aday, bundan doğacak sorumlulukları kabul etmiş sayılacak ve gerçek dışı beyanla işe alımdan dolayı Banka’nın uğrayabileceği her türlü zarardan sorumlu olacaktır.

Müfettiş Yardımcısı Alımında Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Her adayın mezun olduğu/olacağı lisans bölümüne uygun olan sınav alanını (İdari ve Mühendislik Alanları) seçmesi gerekmektedir.

Mühendislik alanından sınava girecek olan adayların aşağıdaki tabloda belirtilen mühendislik gruplarına göre mezun oldukları/olacakları mühendislik bölümüne uygun mühendislik grubundan sınava girmeleri zorunlu olup, aşağıdaki tablo doğrultusunda sınav grubu tercihi yapılmalıdır. Sınav Grubunu hatalı seçen adayların grupları Banka tarafından değiştirilecektir.

Ziraat Bankası Personel Alımında Sınav Aşamaları Nelerdir?

Adaylar tercih ettikleri sınav merkezinde sınava gireceklerdir. 

Başvurusu kabul edilen adaylar sınav yeri ve saatini bildiren “Sınav Giriş Belgesi”ni 31 Ekim 2022 Pazartesi gününden itibaren İstanbul Üniversitesi’nin https://ziraatbank.istanbul.edu.tr internet sitesinden T.C. Kimlik numaralarını girerek alabileceklerdir.

Sınav Yazılı ve Mülakat olarak gerçekleştirilecek.

Yazılı Sınav 05 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 14:00’da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır.

ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI GELİŞMELERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA