Merkez Bankası Personel Alımı faaliyeti sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanda 79 personel alımı yapılacağını bildirmişti. Başvurularda artık sona geldik. Peki kimlerin başvurusu geçerli sayılacak? KPSS Taban puan şartı nedir? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Merkez Bankası 79 Personel Alımı Yapacak!

Banka geçtiğimiz günlerde yayımladığı personel alımı ilanına göre 79 kişilik kadro ile,

  • 50 Veznedar,
  • 29 Teknisyen,

alımı gerçekleştirecektir. Buna göre alımlar tam zamanlı olmak üzere farklı şehirlerde bulunan birimlere gerçekleştirilecektir.

Başvurular Sona Eriyor!

Merkez Bankası personel alımında başvurular geçtiğimiz günlerde başlamış olup en geç 7 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvuru yapabilecekler.

KPSS Puan Şartı Aranıyor!

Alımlar Ön Lisans seviyesinde yapılacak. Buna göre 2020 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den P93 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacaktır. 

Yaş şartı: 

Başvuruda bulunacak olan adayların mutlaka 32 yaşından günlük olmaları gereklidir. Buna göre 18 yaşını tamamlamış olmak ve " 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak " gereklidir.

Veznedar Alımı İlan Detayı:

Veznedar alımı 21 farklı şehirde bulunan şubelere gerçekleştirilecektir. Tam Zamanlı / Sözleşmeli personel alımı için adaylardan eğitim alanında Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının elektrik, elektronik teknolojisi, mekatronik, makine ile kontrol ve otomasyon programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak şartı aranacaktır.

50 Veznedar Alımı İlan Detayları İçin Buraya Tıklayınız.

Teknisyen Alımı İlanı Detayları:

Merkez bankası 29 kişilik teknisyen alımını Tam Zamanlı / Sözleşmeli olarak personel alımları " Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü ( Ankara ) " birimine gerçekleştirilecek. Başvuru için Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartı aranacak.

29 Teknisyen Alımı İlanı Detayları Burada