Merkez Bankası bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanına göre 150 kişilik kadro ile alım yapacağını bildirmişti. KPSS Şartı olmaksızın yapılacak memur alımları için Tam Zamanlı alım yapılacak. Başvurularına ilanın yayım tarihi olan 14 Haziran 2022 tarihinde başlamış olan adaylar için verilen sürenin sonuna gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar aşağıdaki bilgiler doğruultusunda başvurularını gerçekleştirebilecekler.

150 Memur Alımı Başvurusu Sona Eriyor!

Merkez Bankasına memur alımı için başvurularda sona geldik. Bu kağlamda başvuru yapacak adaylar en geç 4 Temuz 2022 tarihine kadar başvuru gerçekleştireceklerdir. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı üzerinden online başvuru yapabilecekler.

KPSS siz Memur Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Merkez Bankasına alımlar Uzman Yardımcısı kadrosunda gerçekleştirilecek. İstanbul Şubelerine yapılacak memur alımları için Adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmıyor. Genel olarak ise,

1 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olmak, En az dört yıllık eğitim veren üniversite bölümlerinden mezun olmuş olmak, Yabancı dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmak şaertları aranacak.

Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacak!

KPSS siz Memur Alımları için adayların atanmak üzere değerlendirilmesi için farklı sınavlar yapılacak. Bunlar,

  • Genel Yetenek Sınavı (23-24 Temmuz 2022) 
  • Yazılı Meslek Sınavı (13-14 Ağustos 2022) 
  • Kişilik ve Yetkinlik Testleri (1-3 Eylül 2022) 
  • Komisyon Mülakatı (12-30 Eylül 2022) 

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Başvurusunu Elektronik ortamda gerçekleştirecek adaylar için sonuçlar en geç 15 Temmuz 2022 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Başvuruların 4 Temmuz 2022 tarihi ile sona ermesinden sonra sonuçlar beklenmeye başlanacaktır.

BAŞVURU VE DETAYLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.