Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay alımı ilanı yayımladı. 2022 yılı askeri personel alımı ilanı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 6 alanda Sözleşmeli Astsubay Alımı yapacak.

Alımlar Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahı ve bağlı birlik ve kurumlarında görevlendirilmek üzere JSGA başkanlığına Meslek Yüksekokullarının ön lisans bölümünden sözleşmeli 75 Kadın ve Erkek Astsubay Alımı yapılacak.

75 Sözleşmeli Astsubay Alımı Kadın Erkek ve Alan Dağılımı:

Sahil Güvenlik 6 farklı alanda Erkek 64 ve Kadın 11 Astsubay alımı Yapacak. KPSSsiz ve 60 KPSS ile yapılacak alımlar ile ön lisans seviyesinde puan şartı ve mezuniyet şartı aranacak. Bu yönde,

  • 24 Güverte,
  • 12 Makine,
  • 13 İkmal,
  • 9 Uçak Bakım,
  • 7 Bilgi Teknolojileri,
  • 10 İdari,

olmak üzere 75 Astsubay Alımı Yapılacak.

KPSS siz ve 60 KPSS Detayı Nedir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı askeri personel alımı için Güverte ve Makine kontenjanlarında adaylardan KPSS şartı aranmayacak. İkmal, Uçak Bakım, Bilgi Teknolojileri, İdari kontenjanlarında ise 2020 yılında yapılan KPSS'den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Ayrıca şehit veya vazife malul eş ve çocukları için bu puanın en az %80’ini (en az 48 puan ve üstü) almış olmak.

Alanına Göre Kontenjan Dağılımı:

Şehit ve Malul Eş ve Çocukları Kontenjanı Nedir?

Yukarıda belirtilen kontenjanların; Güverte 2, Makine 1, Uçak Bakım 1, İkmal 1, Bilgi Teknolojileri 1, İdari için ise 1 kontenjan şehit ve malul eş ve çocukları kontenjanı olarak uygulanacaktır.

Kimler Astsubay Olabilecek? Başvuru Şartları Nedir?

Kadın ve Erkek astsubay alımı için adaylardan,

Genel Olarak;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşmaya veya görev yapmaya engeli olmamak, TSK sağlık yönetmeliğindeki sağlık şartlarının taşınıyor olması gereklidir. Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, Herhangi bir terör örgütü ve siyasi parti üyeliği olmamak şartları aranacak.

Kadın Adaylar için ise Hamile Olmamak şarttır.

Yaş Şartı?

01 Ocak 2021 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 ve sonrası doğanlar başvurabileceklerdir.)

Astsubay Alımı Başvuruları Başladı!

Sahil Güvenlik Komutanlığı astsubay alımı için başvurular başladı. 8 Aralık 2021 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 23 Aralık 2021 tarihine kadar Jandarma personel temin adresi üzerinden yapılacak. Bu yönde Ön Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile başvuru yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Jandarma Genel Komutanlığı 1840 Astsubay Alımı Yapıyor!

Sahil Güvenlik Komutanlığı dışında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 1840 kişilik kadro ile Astsubay alımı yapacağını bildirdi. Farklı alanlarda olmak üzere 60 KPSS ile Kadın Erkek astsubay alınacak. İlanın Detayları ve Kontenjan Dağılımı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.