Jandarma Genel Komutanlığı Öğrenci Alımı ilanı yayımladı. Az Önce Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademşsş tarafından yayımlanan başvuru kılavuzu ile Güvenlik Bilimleri Enstitüsünnde Tezli yüksek lisans programlarına öğrenci alımı yapılacak. 2021 - 2022 yılı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi için Askeri Öğretim alımı başvuruları başladı. 

Alım Yapılacak Kontenjan ve Program Hangileridir?

JSGA farklı kurumlarda öğrenci alımı yapacağını bildirdi. Alımlar, İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve JSGA birimlerinde, Uluslararası Güvenlik ve Terörizm, Kamu Yönetimi, Deniz Emniyeti ve Güvenliği ve Suç Araştırmaları alanlarında toplamda 60 kişilik kontenjan ile yapılacak. İşte Kontenjan dağılımı:

2021-2022 Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Eğitimleri Başvuru Şartları Nelerdir?

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara iltisaklı veya irtibatlı olmamak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Herhangi bir devlet kurumundan veya herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans veya lisansüstü programından çıkarılmamış olmak,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

Lisans derecesine sahip olmak,

Tezli Yüksek Lisans Başvurusu İçin ise, Lisans not ortalaması 4 tam not üzerinden asgari 2,5 veya 100 tam not üzerinden 65 olmak, Son 5 yıl içerisinde alınmış olmak kaydıyla ALES’ten çizelgede belirtilen puanı veya muadilini almış olmak ve Çizelgede belirtilen yabancı dil sınavı puanlarından birini almış olmak gereklidir.

Başvuru Süreci Başladı

Jandarma Askeri Öğrenci alımı için başvurular 13 Aralık 2021 tarihi ile başladı ve en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda Jandarma Personel Temin adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU