Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığının personel istihdamı kapsamında 3.375 astsubay alımı başvuruları tamamlandı. Kadın ve erkek adayların yaptığı başvurularda 335 kadın astsubay kontenjanı ayrıldı. Astsubay alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Adayların merakla sorduğu bu sorunun cevabına ilişkin gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI;

T.C. vatandaşı olmak, 1 Ocak tarihi itibari ile 21 yaşını bitirmemiş olmak, güvenlik ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlandırılması, yüksek öğrenim YKS sınavlarından istenilen taban puanlara sahip olmak, TSK sağlık yönetmeliği şartlarına uygun olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, gibi başvuru şartlarına sahip adayların başvuru yaptığı alımlarda başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacak?

JGK VE SAHİL GÜVENLİK ASKERİ PERSONEL ALIMI SONUÇLARI;

JGK - Jandarma Genel Komutanlığının sözleşmeli ve muvazzaf subay alımları kapsamında ön başvurular 13 Mart tarihinde tamamlandı. Adaylar başvuru sonuçlarından sonra 15 Nisan ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında sınava girecekler. Diğer yandan Milli Savunma Bakanlığına bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığına sözleşmeli ve muvazzaf astsubay istihdamında başvuru sonuçları için Haziran ayını bulması bekleniyor. Daha önce MSB yapılan alımlarda başvuru sonuçları uzun bir zaman sonra açıklanmıştı.

İşin olsa sitemiz üzerinden Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlılarına ait askeri personel alımı başvuru sonuçlarını açıklamaya devam edeceğiz. Tüm bu sonuçları anında öğrenmek için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA