Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı ilanı yayımlandı. Önce 8 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede duyurulan ve şimdi de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli/Muvazzaf Astsubay alımı 2022 yılı kılavuzu yayımlandıç Farklı alanlarda olmak üzere toplamda 1840 kişilik boşluk ile astsubay alımı yapılacak.

Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği Askeri Personel Alımı ilanına göre Ön Lisans ve Lisans seviyesinde KPSS Puanı ile Astsubay Alımı yapılacak. JSGA yaptığı açıklamada " Jandarma Genel Komutanlığı karargâhı ile bağlısı birlik ve kurumlarda istihdam edilmek üzere Jandarma Genel Komutanlığı aşağıda belirtilen branşlarda muvazzaf/sözleşmeli erkek ve kadın astsubay temini yapılacaktır." denildi.

Sözleşmeli / Muvazzaf 1840 Astsubay Alımı Kontenjan Dağılımı:

Kadın Jandarma Alımı Yapılacak!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak Astsubay alımı için Kadın adaylara'da kontenjan ayrıldı. Jandarma kontenjanın da yapılacak alımar için 267 Jandarma Kadın ve 15 Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları arasından kadın jandarma alınacak. Ancak Kadın jandarma branşının kontenjanının doldurulamaması durumunda eksik kalan kontenjan eğitim seviyesine göre erkek jandarma branşına aktarılacaktır.

2022 yılı Astsubay Alımı İlanına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Jandarma Genel Komutanlığı başvuru yapacak adaylar bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek.

Aynı zamanda, KPSS, Eğitim ve yaş kriterlerine uygun olan adaylar başvuru yapabilecek.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı  Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak ve “Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Olur” kararlı sağlık kurulu raporu almak,
  • Herhangi bir kötü şöherete sahip olmamak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik, ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Herhangi bir terör örgütü üyeliği olmamak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Hamile Olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nedir?

2022 yılı Astsubay Alımı KPSS Taban puan Şartı Nedir?

  • Ön Lisans mezunları için 2020 yılında yapılan KPSS'den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Lisans mezunları için ise 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmak,
  • Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için ise en az 48 puan almış olmak,

Ön Lisans ve Lisans Seviyesi Yaş Şartı Belli Oldu!

01 Ocak 2021 tarihli düzenlenmiş nüfus kaydına göre ön lisans veya lisans mezunları için 27 yaşını tamamlamamış olması gereklidir. Ancak Lisansüstü eğitim almış olan adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

Yukarıda kontenjan dağılımı tablosunda yayımlanan ilgili kontenjanlara göre adayların ilgili alanlardan mezun olmuş olması gereklidir.

Başvuru Ekranı Açıldı!

Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımı için başvurular Bugün 8 Aralık 2021 tarihi ile başladı. Online olarak yapılacak başvurular en geç 23 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Jandarma Personel Temin adresi üzerinden gerçekleştirecekler. En geç 23 Aralık 2021 saat 23:59 a kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim