Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki eksikliği gidermek için Komando ve Asayiş ( Uzman Erbaş ) alımı yapacağını ilan etmişti vebu yönde başvuru kılavuzu yayımlamıştı. Yayımlanan kılavuzda adyalardan aranan şartlar belirtildi ve toplamda 22 bin uzman erbaş alımı yapılacak. Yayımlanan kılavuza göre alımların yarısı KPSS Puanı ile yapılıyoren yarısı ise KPSS şartı aranmadan yapılacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı adaylardan, bazı genel şartlar arayacak olup bunlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, TSK dan çıkartılmamış olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 20 ile 27 yaşları arasında olmaki Askerliğini yapmış olmak şartı yok ancak askerliğini yapmakta iken başvuru yapacaklardan birlik komutnalıklarından verilecek nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak, Askerliğini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş olmak, En az 134 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak şartları aranır.

11 BİN UZMAN ERBAŞ KPSS 50 PUAN İLE ALINACAK!

Jandarma Genel Komutanlığı toplamda 22 bin uzman erbaş alımı yapacak. Bu yönde alımların 11 bini 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavındna Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı ile yapılacak.

11 BİN İSE KPSS ŞARTI OLMADAN ALINACKA!

Toplamda 22 bin kişi alınacak olup 11 bini için KPSs şartı aranacağını yukarıda belirtmiştik. Buna göre geriye kalan 11 bin kişilik adaylardan ise, KPSS puanı 50 puandan az almış olanlar veya KPSS ye katılmamış olan adaylar için yapılacak.

Yani, Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle 40.000 aday sınavlara çağrılacaktır. Sınavlara çağrılacak adayların %50‟si (20.000 kişi) 2018 yılı KPSS‟den (P3, P93, P94) en az (50) puan alanlardan, %50‟si (20.000) ise 2018 yılı KPSS‟ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak (50)‟nin altında puan alanlardan seçilecektir. 2018 yılı KPSS puanı (P3, P93, P94) (50)‟nin altında olanlar, KPSS puanı hiç olmayanlarla birlikte değerlendirilecektir.

Buna göre KPSS puanı ile alınacak adayların Lise Mezunlarından 7 bin, Ön Lisans mezunlarından 6 bin 600 ve Lisans mezunlarından 6 bin 400 kişi sınava katılacak. Ayrını durum ve sayı KPSS şartı olmadan alımlar içinde geçerlidir.

BAŞVURULAR:

Ön başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinden „„Personel / öğrenci alım başvuruları ve sonuçları‟‟ kısmından yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Adaylar başvuru işlemlerini en geç 04 Nisan 2019 tarihine kadar saat 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI! BAŞVURU YAP