Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli personel alımı yapılacak. Kadın - erkek 2 kişilik pilot alım başvurularında en az lise mezunu olmak yeterli. Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilana göre pilot kadrosunda alımlar yapılacak. Bilindiği gibi gerek sivil hava yolu taşımacılığında gerek diğer pilot alımları adaylar tarafından yoğun ilgi ile karşılanmakta. Kariyer hedefinde pilot olmak isteyenlerin heyecanla beklediği ilanlardan bir tanesi de Jandarma Genel Komutanlığının yeni yayımladığı ilan ile gerçekleşti. Buna göre başvuru şartları da belli oldu. İşte detaylar..

PİLOT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Jandarma pilot temini kapsamında ilk defa memurluğa atanacak olan adaylar Jandarma Genel Komutanlığının personel temini yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımaları gerekiyor. Ayrıca kazanan adaylar 657 sayılı DMK'nın 4-B maddesine tabi olacakalr. Başvru şartlarında Geçerli ATPL (A) lisansına sahip olmak, Uçuş şartında; toplam uçak uçuş saati 1500 saat ve üzerinde olmak, çok motorlu uçuklarda 500 saat ve üzerinde uçuş saati olmak gerekiyor. Tablo 2'de belirtilen sağlık şartlarına sahip adaylar başvuruda bulunabilecek.

En az lise mezunu olmak, pilot lisansı sahibi olmak, Yabancı dil şartında ise ICAO Level 4 seviyesinde puan sahibi olmak istenilmektedir. Ayrıca adayların ülke genelinde ve yurt dışında uçuşlarda görevlendirmeyi kabul etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Ön başvurular 24 Nisan tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 10 Mayıs tarihine kadar sürecek. Başvuru sonuçları ise 22 Mayıs 2018'de açıklanacak. Başvurusu kabul edilen adaylar 04-13 Haziran 2018 tarihilerinde mülakat sınavına alınacaklar. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi sayfasından başvuru yapılabilecek. Adayların bu sayfaya erişim için e-devlet şifrelerinin bulunması gerekiyor.

Başvuru kılavuzu için tıklayın.