Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine uzman erbaş alımı için getiğimiz yıl ilan yayımlamıştı. 2019-1 kapsamında yayımlanmış olan uzman Erbaş alımları için adaylar değerlendirmeye 4 farklı grupta alınacaklardı. İlk 3 Grup alındı ancak 4. grup çağrısı henüz yapılmadı. Peki 4. Grup Uzman Erbaş çağrısı ne zaman yapılır?

40 BİN ADAY MÜLAKATA GİRDİ!

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alımı için 20 bin adaydan KPSS puanı şartıile ve 20 bin aday KPSS puanı olmadan alım yaptı. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında yapılmıştı. 

40 Bin adaydan başvuru alındı ve başvuru şartlarına göre adaylar mülakatlara katıldı. Alımlar 4 farklı grupta yapılmış olup heniz sonuncu olan 4. Grup çağrısı yapılmadı ve adaylar bekliyor.

EK SINAV DUYURUSU YAPILMIŞTI.

Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı ek sınav duurusuna göre adayların ön başvurularının alındığını ve 40 bin aday sınavlarının 6 Mayıs 2019 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında icra edildiğini belirtmişti. 

Sınav sonrasında jandarma PERTEM üzerinde ihtiyaç doğrultusunda başvuru kılavuzunda belirtilen esaslar doğrultusunda sınava çağırılmayan adayların ilerleyen dönemlerde yapılacak sınav ile çağırılacağını belirtmişti. Adaylarla ilgili sınav takvimleri Jandamra Persel temini adresi üzerinde yayımlanacağını açıkladı.

4. GRUP UZMAN ERBAŞ ÇAĞRISI NE ZAMAN YAPILACAK!

Binlerce aday Jandarmadan gelecek duyuru bekliyor. 4. Grup Uzman erbaş çağrısı 2019 yılında son aylarda bekleniren ilgili işlem 2020 yılına bırakıldı. Bu yönde adaylar hala 4. Grup uzman erbaş çağrısı gelmesini bekliyorken jandarma Genel Komutanlığı bu yönde herhangi bir duyuru yayımlamadı. 2020 uzman Erbaş alımları ile çağırılacağı düşnülüyor. 

2020 YILI UZMAN ERBAŞ ALIMLARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl yani 2019 yılında Jandarma 2019-1 Mart sonunda yayımlanmıştı. 2020 Yılı içinde Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yayımlanması bekliyor.

Jandarma Genel Komutanlığından gelecek herhangi bir duyurudan haberdar olmak için Buraya Tıklayarak Katılabilirsiniz.