İçişleri Bakanı Soylu, polis açıklamalarıyla alakalı önemli bilgilendirmelere yer verdi. Best FM' de yayımlanan programa katılan ve Adem Metan Show' un telefon konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Gündeme ilişkin konularında değerlendirildiği programda polis haftası nedeniyle Süleyman Soylu tüm polisleri tebrik etti ve başarılarının devamlarını diledi. Türk Polis Teşkilatı' nın 174. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Bakan Soylu, polislerimizin fedakarca hizmet ettiklerini, büyük bir mücadele verdiğini ifade etti.

SEN MAHZUN OLMA

Burada yaptığı açıklamalarında bölücü terör örgütü FETÖ' nün 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği darbe girişimine yönelik ifadelere de ye rveren Bakan Soylu " Üç yıla yaklaşacak. Bu zaman dilimi içerisinde Türk Polis Teşkilatı, bunun kendi içerisinden ayıkladıklarıyla beraber ve o tarihten itibaren de bunun eksikliğini çekmedi. Tam tersi, birlik ve beraberlik içerisinde oldu. Bir çalışırken dört çalışmaya başladı. Vatandaşımıza " Sen mahsun olma, biz bu meseleyi çözeceğiz. " mesajını verdi şeklinde konuştu.

Son 2.5 yıllık süre zarfı içerisinde Türk Polis Teşkilatı' nın olaylarda, terör örgütleriyle olan mücadelelerde önemli adımlar attığına, büyük başarılar ve gelişmeler elde ettiğine değinen Bakan Soylu, teşikilatın 100 ülkeye deneyimiyle, bilgi ve birikimleriyle alt yapı sağladığını vurguladı.

GÜVEN MASALARININ KURULMASI

İçişleri Bakanı Soylu, karakollarda yapılan yeni düzenlemeyle alakalı bilgilendirmeleri gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığımız güven masalarının kurulması ve 3 bin polis alımlarıyla alakalı süreçlere değindi. Burada yaptığı açıklamasında 3 bin kadın polis alımını duyurdu. Karakollarda görev alan personellere de çeşitli konularda eğitim verildiğini vurguladı. İçişleri Bakan Soylu 25. dönem POMEM için 10 bin polis alımını işaret etmişti. 24. dönem POMEM kapsamında da 3 bin polis alımı gerçekleştiriliyor. Toplamda bu yıl için şuanda 13 bin polis alımının gözüktüğünü ifade etmek mümkün duruyor.